Šport > Nogomet
44 ogledov

Ponujajo mu plačo 770 tisoč evrov na teden

diego costa chelsea EPA
Diego Costa resno razmišlja o odhodu na Kitajsko.

Diego Costa se na zadnjih šestih tekmah Chelseaja ni uspel vpisati med strelce, kar nekaj navijačev pa je prepričanih, da tudi zaradi tega, ker razmišlja o 'nesramni' ponudbi, ki jo je prejel od kitajskega prvoligaša.

Po poročanu Mirrorja ima Brazilec, ki sicer igra za špansko reprezentanco, na mizi ponudbo kluba Tianjin Quanjian, z njo pa bi postal najbolje plačani nogometaš na svetu. Po plačilu davkov naj bi letno v žep kapnilo nekaj čez 40 milijonov evrov.

Pojavljajo se govorice, da je Costa zaradi Kitajcev že zavrnil Juventus, ki se je prav tako zanimal zanj, pri Chelseaju pa so že krenili tudi v lov za njegovega naslednika. Najbolj zanimiva za modre s Stamford Bridga sta Realov Alvaro Morata in Evertonov Romelu Lukaku.

Pri slednjem bi pri Chelseaju ponovili zgodbo Manchester Uniteda, ki je za svojega nekdanjega nogometaša Paula Pogbaja odštel pravo bogastvo. Tudi pri Chelseaju so se v preteklosti že odrekli Lukakuju, z dokaj podobno zgodbo pa se lahko pri modrih pohvali tudi Nemanja Matić. Ta je iz Chelseja prestopil v Benfico in se nato vrnil za precejšnjo odškodnino.

Komentarjev 1
  • primoz.g 22:54 20.april 2017.

    In kaj je tukaj narobe ? Mogoče to da so recimo temu fuzbalerji ogromno preplačani, ali pa da je nekdo pripravljen plačat ? oboje je relativno, če mu dajo tak denar, zakaj nebi šel ? sploh ne vidim ovire in ...prikaži več razloga za NE. Naj gre kamor mu je volja.