Šport > Nogomet
28 ogledov

''Poraz proti Ajaxu je katastrofa''

jose manuel pinto gerard pique EPA
Branilec Barcelone Gerard Piqué je poraz katalonske ekipe proti Ajaxu (1:2) označil za ''katastrofo''.

Barcelona je v petem krogu Lige pvakov ob odsotnosti poškodovanega Lionela Messija izgubila proti Ajaxu (1:2), kljub porazu pa so si Katalonci zagotovili napredovanje v osmino finala.

Gerard Piqué je po tekmi priznal, da se Barcelona lahko poslovi od petega naslova v Ligi prvakov, če v nadaljevanju tekmovanja ne bodo dvignili svoje forme. ''Odigrali smo grozen prvi polčas. Nimamo izgovora, to je katastrofa. Kar se je zgodilo v prvem polčasu, se ne sme več zgoditi. Pristop je bil napačen in tega se zaveda celotna ekipa,'' je priznal Piqué.

Domači nogometaši so povedli v 19. minuti, ko je zadel Thulani Serero, pred koncem prvega polčasa pa je na 2:0 povišal Danny Hoesen, kar je botrovalo nesreči na tribunah. Xavi je v 49. minuti z uspešno izvedeno enajstmetrovko znižal zaostanek, a Barçi do konca ni uspelo spreobrniti izida.

''Ajax je igral bolj intenzivno. V prvem polčasu so bili veliko boljši in v Evropi si ne moreš privoščiti, da oddaš polovico tekme,'' je dodal španski branilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.