Šport > Nogomet
27 ogledov

Poraz Slovenije v zadnjem trenutku tekme

slovenija norveška kvalifikacije
1/3
EPA
Na drugi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Braziliji je slovenska reprezentanca vse do 94. minute držala stik z Norvežani. Dokončno je upe za prvo točko čete Slaviše Stojanovića pokopal J. Riise, ki je zadel z bele točke.

slovenija švica valter birsa | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Že v četrti minuti se je poškodoval Valter Birsa, ki ga je zamenjal Nejc Pečnik. V prvih nekaj minutah nismo videli nevarnejše akcije, v 17. minuti pa si je Slovenija priigrala udarec iz prostega strela. Izvajal ga je Kurtić, odbito žogo je usmeril Šuler, Slovenijo pa je z avtogolom v vodstvo popeljal Wæhler.

V nadaljevanju prvega polčasa so Norvežani močneje pritisnili in že nekaj minut kasneje zadeli izenačujoči gol. V 26. minuti je strel Elyonoussija zadel prečko, odbito žogo pa je za hrbet slovenskega vratarja spravil Markus Henriksen. Za Slovenijo je priložnost zapravil še Kurtić, Norvežani pa so bili v drugem delu prvega polčasa bolj nevaren nasprotnik. V zaključku so naši reprezentanti veliko kombinirali, a zadetka nismo videli.

Slovenija Švica Slaviša Stojanović | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Na začetku drugega polčasa je prvo menjavo opravil tudi norveški strateg, ki je na zelenico poslal Joshuo Kinga. Do strela z glavo je v 48. minuti prišel J. Riise, a na srečo brez uspeha. Kmalu nova priložnost za Slovenijo, toda podaja Iličića ni našla Matavža. Josip Iličić je bil dobro razpoložen in v 61. minuti sprožil nevaren strel na vrata Jarsteina. Veliko napako Šulerja pa je dve minuti kasneje ponovno rešil Oblak. Še naprej je neprepričljivo predstavo kazal Bačinović, ki ga je v 61. minuti zamenjal Matič. Poigravanja slovenskih branilcev je bilo skoraj usodno v 76. minuti, vendar so Norvežani iztržili samo kot. Pobudo so še naprej prevzemali domačini, medtem ko se je četa Slaviše Stojanovića vse bolj posvečala obrambi. Hiter prodor Kinga je spremljal Šuler, na srečo pa je mladi napadalec storil napako v kazenskem prostoru. V 86. minuti je po lepi akciji slovenskih nogometašev na norveška vrata streljal Ljubijankić, novo obrambo pa je vknjižil Jarstein. V 90. minuti je sledila še izjemna obramba devetnajstletnega Oblaka, ki je z obrambo strela J. Riiseja podaljšal upanje Slovenije. Oblak je v 92. minuti branil še enkrat, nato pa hladen tuš. Po prekršku v kazenskem prostoru je turški sodnik pokazal na belo točko in J. Riise je v 94. minuti postavil končnih 2:1.

Postava Slovenije: Oblak; Brečko, Šuler, Cesar, Jokić; Kurtić, Birsa (od 7. Pečnik), Bačinović (od 61. Matič), Iličić; Ljubijankić (od 90. Kelhar), Matavž.

Postava Norveške: Jarstein; Wæhler, Hangeland, J. Riise, Henriksen, Nordtveit (od 53. B. Riise), Abdellaoue (od 46. King), Elyounoussi (od 89. Soderlund), Ruud, Jenssen, Braaten.

Tik pred tekmo z Norveško so Slovenci naleteli na prve težave. Na stadion Ullevaal so se odpravili s polurno zamudo, saj se je pred njihovim hotelom pokvaril avtobus, ki bi jih moral odpeljati na dvoboj.

Kvalifikacije za SP v Braziliji 2014, 2. kolo:

Slovenija : Norveška 1:2 (1:1)
Wæhler (17/ag), Henriksen (26), J. Riise (94/11m)

Komentarjev 2
  • Marko Kukovič 22:35 11.september 2012.

    odlična taktična menjava, vsaka čast!

  • sash77 20:28 11.september 2012.

    dajte popravit no Slovenija Švica 1:0Norveška Slovenija 1:1