Šport > Nogomet
5 ogledov

Poraz v zadnji sekundi

slovenija norveška kvalifikacije EPA
Na drugi tekmi kvalifikacij za SP 2014 Slovenci nesrečno klonili na Norveškem.

“Z igro naših sem zadovoljen, igrali smo čvrsto in borbeno, selektor je zadel z menjavami v prvi postavi. Zaslužili smo si več kot poraz, ki je prišel zaradi trenutka nezbranosti Dejana Kelharja. Najboljši med našimi je bil Josip Iličić, talent je potrdil tudi Jan Oblak,” je po tekmi povedal nekdanji reprezentant Mladen Rudonja.

Odličen začetek

Stadion Ullevaal ni bil poln, skozi večino tekme so naši navijači celo preglasili domače. Po začetnem obdobju previdne igre so Slovenci v 16. minuti povedli, potem ko je Marko Šuler v mrežo pospravil odbitek po močnem prostem strelu Jasmina Kurtića. V naslednjih minutah so Norvežani dvakrat rahlo zapretili, v 26. minuti pa tudi izenačili. Strel Tarika El Younoussija se je odbil od prečke, Markus Henriksen pa je iz bližine z glavo premagal debitanta Oblaka. Do konca polčasa je nato ostalo pri 1:1.

V zadnji sekundi

Drugi del so naši začeli odločno, s tehnično superiornostjo so prevzeli pobudo na sredini. Dvakrat je poskusil Iličić; prvič s prodorom, drugič s strelom mimo vrat Runeja Jarsteina, vmes je Oblak ukrotil udarec Daniela Braatena. Nato je obetavno situacijo za domače zapravil Joshua King, spet se je izkazal naš mladi vratar.

V končnici so prevladovali domači, Slovenci so prežali na protinapade, kar se jim je maščevalo v zadnji minuti, ko je sumljivo enajstmetrovko v zadetek spremenil John Arne Riise.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.