Šport > Nogomet
21 ogledov

Poraženci želijo maščevanje

Arjen Robben Christian Chivu Žurnal24 main
Nadaljujejo se tekme osmine finala Lige prvakov. Ob 20.45 Manchester United gostuje v Marseillu, Bayern pa gre v Milano k Interju po maščevanje za poraz v lanskem velikem finalu tega tekmovanja.

"Zagotovo bodo imeli v mislih lanski finale," se želje po maščevanju nogometašev Bayerna boji trener evropskega prvaka Interja Leonardo. Italijani so v prejšnji sezoni Lige prvakov v finalu v Madridu z 2:0 premagali prav Bavarce, ki nocoj v osmini finala gostujejo v Milanu.

"Mi napadamo, Inter ne"
Inter si je naslov evropskega prvaka zagotovil s posebno, obrambno usmerjeno igro. Bayern je v finalu držal žogo in napadal, a je bil premalo konkreten. Podobno tekmo tudi tokrat pričakuje zvezdnik münchenskega giganta Arjen Robben. "Smo ekipa s svojim slogom in nogometno filozofijo, želimo napadati. Inter ni slabši kot v prejšnji sezoni, še vedno je močan, vendar ne pričakujem, da nas bo napadel," je dejal spretni Nizozemec in dodal: "Inter nima igralske zasedbe, s katero bi lahko igral napadalno, a to moštvo ima druge odlike."

Lucio: 2:0 za Inter
Posebne pozornosti medijev je v dneh pred tekmo deležen tudi branilec Interja Lúcio, ki je pred prihodom v Italijo pet sezon nosil majico Bayerna. "Upam, da bomo zmagali z 2:0. Tako bi lahko povratno tekmo v Münchnu odigrali nekoliko mirneje," pravi visoki Brazilec, ki opozarja na vse štiri najbolj ofenzivne igralce tekmeca: "Paziti moramo predvsem na Ribéryja in Robbna in ob tem ne pozabiti na Gómeza in Müllerja."

Na Velodromu je vzdušje vedno izjemno, a kljub temu imamo dobre možnosti za napredovanje.
Alex Ferguson
Man United oslabljen
V drugi tekmi današnjega večera bo Marseille gostil Manchester United, Angleži pa na jug Francije prihajajo oslabljeni. Zaradi poškodb so doma ostali Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Anderson, Jonny Evans in Michael Owen, kljub temu pa preostali ostajajo optimisti. "Občutek, ki ga prinašajo evropske tekme, je nekaj posebnega. Pričakujem, da nas bo to poneslo," je prepričan vezist Michael Carrick, s katerim se strinja tudi trener sir Alex Ferguson: "Na Velodromu je vzdušje vedno izjemno, a kljub temu imamo dobre možnosti za napredovanje."

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi, ob 20.45:

Inter Milan – Bayern München
Olympique Marseille – Manchester United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.