Šport > Nogomet
19 ogledov

Porto: 30 tekem - 27 zmag, 0 porazov

Porto je špansko prvenstvo osvojil že petindvajsetič. Letos bodo imeli priložnos Žurnal24 main
Na Portugalskem so odigrali zadnje kolo prvenstva. Neverjeten niz je uspel nogometašem iz drugega največjega portugalskega mesta Porta, ki v državnem prvenstvu niso utrpeli niti enega poraza.

Porto, ki si je 25. domači naslov zagotovil že prejšnji mesec, je na 30 tekmah zabeležil 27 zmag. Le trikrat so se njegove tekme končale z remijem. Igralci Porta so primat potrdili na zadnji tekmi z zmago proti Maritimu z 2:0.

Končna lestvica portugalske lige:
1. Porto 84 točk
2. Benfica 63
3. Sporting 48
4. Braga 46
5. Vitoria 43
6. Nacional 42

Na koncu si je Porto priigral kar 21 točk prednosti pred Benfico, oba kluba pa sta si zagotovila tudi nastop v Ligi prvakov. Benfica bo sicer morala v kvalifikacije. Porto je ponovil rekorden niz lizbonske Benfice, ki v sezoni 1972-73 prav tako v domačem prvenstvu ni poznala poraza (bilo je to obdobje, ko je zanje igral Eusebio). "Dosegli smo nekaj, ker je skoraj nemogoče in to bo v naših spominih ostalo za vedno. Zelo smo ponosni na opravljeno nalogo," je dejal trener Andre Villas Boas, čigar varovance naslednji teden čaka še finale Evropske lige.

Iz portugalskega prvenstva so se v Evropsko ligo uvrstili Sporting Lizbona, Braga, Vitoria Guimaraes in Nacional, pri katerem igra Rene Mihelič, iz nje pa sta izpadla Portimonense in Naval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.