Šport > Nogomet
21 ogledov

Porto favorit, Braga stavi na trdo delo

Andre Villas Boas: na Portugalskem ga že primerjajo z Mourinhom. (Foto: Reuters) Reuters
V sredo je na sporedu veliki finale Evropske lige v Dublinu med Portom in Brago. Favorit je Porto, toda borbena Braga pred dvobojem ne meče puške v koruzo. Veliko pozornosti namenjene trenerju Porta.

Oba finalista prihajata s Portugalske. Sezona v tamkajšnji ligi je že zaključena: prvak Porto je imel ob koncu sezone pred Brago kar 38 točk naskoka. "Vedno gremo iz tekme v tekmo, vedno verjamemo, da je vse mogoče,'' pove brazilski nogometaš Brage Vandinho in še doda: "Igramo kot ekipa, ki je znana, da ustvari bojevniško vzdušje. Borili se bomo na vso moč in to je edini način, da osvojimo naslov prvaka.''

Na drugi strani se nogometaši Porta ne branijo vloge favorita, v finalu pa jih zanima le zmaga. "Naš moto v finalu bo enak kot doslej, razmišljamo enako, delamo enako – ničesar nam ni treba dokazovati, ker smo se prebili v finale. Cilj je vedno enak,'' na drugi strani razlaga vratar Helton da Silva Arruda.

Andre Villas-Boas novi Mourinho?
Na Portugalskem trenerja Porta Andreja Villasa-Boasa, ki ima za seboj izjemno uspešno sezono, že primerjajo z Josejem Mourinhom. V portugalski ligi je letos presegel skorajda vse rekorde – Porto je zbral kar 27 zmag in le tri remije, sploh ni izgubil in tako na koncu zbral 84 točk, 38 več od četrtouvrščene Brage. Villas-Boas je osvojil tudi portugalski superpokal, šteje pa vsega 33 let. V svoji karieri se je učil od največjih, in sicer od Bobbyja Robsona (pri Portu) in prav Joseja Mourinha (pri Portu, Chelseaju in Interju). Z morebitno zmago v Evropski ligi bi izenačil uspeh slavnejšega Portugalca, ki je v svoji krstni sezoni na klopi Porta osvojil tako domačo ligo kot pokal Uefa.

Evropska liga, finale v Dublinu, sreda ob 20.45:

Porto – Braga

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.