Šport > Nogomet
3 ogledov

Portsmouth bi zaslužil z lovoriko Liverpoola

Glen Johnson EPA
Če Liverpool osvoji naslov državnih prvakov, bi bil račun Portsmoutha bogatejši za milijon funtov.

Navijači Liverpoola niso edini, ki si srčno želijo, da vodilni klub prve angleške nogometne lige vse do konca zadrži svoj trenutni položaj na lestvici. Tega si nadvse močno želijo tudi vodilni možje Portsmoutha. Čeprav gre za klub, ki trenutno nastopa v četrti angleški nogometni ligi, bi (poleg Liverpoola) prav oni imeli največ od tega, če se bodo rdeči veselili prvenstvenega naslova.

Razlog navijaštva za klub z juga Anglije je predvsem finančen. Če Liverpool osvoji Premier League, bi se lahko na njihov račun steklo do milijon britanskih funtov. Razlog je prestop Glena Johnsona, ki se je leta 2009 preselil na Anfield iz vrst nekdanjega prvoligaša. Liverpool je za bočnega branilca takrat plačal 17,5 milijona funtov, ta dodatni milijon pa je bil skrit v klavzuli, ki se aktivira, če bi Liverpool ob pomoči Johnsona osvojil naslov.

Portsmouthu bi morebiten nenadejan denarni priliv pomenil veliko, saj je klub že nekaj let v hudi finančni stiski in se tudi zato v letošnji sezoni bojuje za obstanek v četrti angleški ligi. Lahko pa se zgodi tudi, da bi kljub Liverpoolovemu zmagoslavju ostali brez obljubljenih financ. Klub se je v tem času namreč prav zaradi finančnih zablod prestrukturiral in po spremembah v administraciji tudi nekoliko spremenil ime, s tem pa morda ne bodo več upravičeni do pogodbenih klavzul 'nekdanjega kluba'.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.