Šport > Nogomet
24 ogledov

Portugalci favoriti zaradi Ronalda

Edin Dzeko EPA
Bosanski diamant Edin Džeko je odločen, da jim Portugalci tokrat ne bodo preprečili odhoda na veliko tekmovanje, in obljublja maščevanje. Kot glavno prednost svojih tekmecev pa napadalec Manchester Cityja izpostavlja izjemnega Cristiana Ronalda.

Bosna in Hercegovina in Portugalska sta že stari znanki iz dodatnih kvalifikacij, saj sta se v tej fazi tekmovanja srečali že pred svetovnim prvenstvom 2010 v JAR. Takrat so napredovali Portugalci, ki so ekipo Ćira Blaževića na obeh dvobojih ugnali z 1:0. Glavni adut Bosancev Edin Džeko je po žrebu breme favorita spretno preložil na ramena Portugalcev in v isti sapi dodal, da se letos zgodba z zmagoslavjem "evropskih Brazilcev" ne bo ponovila.

BiH je bila sicer že v rednem delu kvalifikacij tik pred neposredno uvrstitvijo na prvo veliko tekmovanje, odkar nastopa kot samostojna država, toda sreča ji ni bila naklonjena. Zadnji obračun v kvalifikacijah proti Franciji se je po sumljivo dosojeni enajstmetrovki sredi Pariza končal z neodločenim izidom 1:1 in na Euro so se neposredno uvrstili galski petelini, izbranci Safeta Sušića pa v dodatne kvalifikacije.

V igri Bosancev bo veliko odvisno predvsem od Džeka, ki se zaveda, da je pred njimi vse prej kot lahka naloga, a daleč od tega, da bi se mu pred zasedbo z Iberskega polotoka tresla kolena. "Nismo imeli sreče, toda imeli bomo priložnost za maščevanje," je po žrebu dejal napadalec Manchester Cityja in dodal: "Vsaka ekipa, ki bi imela v svojih vrstah Ronalda, bi bila favorit, toda v teh kvalifikacijah smo dokazali, da lahko tudi najboljšim ekipam povzročamo glavobole. Proti Francozom nismo imeli sreče, morda pa se bomo na Euro uvrstili prek Portugalske."

Prvi obračun bo na sporedu 11. novembra v BiH, povratni pa štiri dni kasneje na Portugalskem.

Komentarjev 1
  • 1111 15:01 14.oktober 2011.

    ...upam, da gredo naprej bosanci!!!! ...ta ronaldo malček utruja...