Šport > Nogomet
7 ogledov

Portugalci, Hrvati, Čehi in Irci na Euru

hrvaška turčija kvalifikacije
1/9
Reuters
Potem ko je Hrvaška remizirala na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za Euro 2012, se je zavihtela tja. Prav tako kot Češka, ki je slavila v Podgorici. Portugalska je energično zatrla bosanske upe na presenečenje.

Nogometaši Bosne in Hercegovine so na lizbonski Luz prispeli, želeč se maščevati za izločitev pred dvema letoma. Na prvi pogled jim je domači remi 0:0 dajal za to dobro osnovo, ampak na drugi strani so vseeno stali Cristiano Ronaldo in druščina. Ampak izbranci Safeta Šušića se niso dali. Po zaostanku z 0:2, zadela sta ravno Ronaldo in Nani, so znižali na zadetek, kasneje pa jim je to uspelo še trikrat. Na 2:3 so prek Emirja Spahića znižali celo z igralcem manj. Sledila pa je kanonada Portugalcev in šestica v bosanski mreži.

Hrvaška in Češka sta postali prvi reprezentanci, ki sta si v dodatnih kvalifikacijah zagotovili mesti na zaključnem turnirju evropskega prvenstva 2012 na Poljskem in v Ukrajini. Na povratnih tekmah so Hrvati v Zagrebu igrali 0:0 s Turki, Čehi pa so v Podgorici z 1:0 (0:0) ugnali Črno goro. Na EP tudi Irska, ki je remizirala z Estonijo.

"Po prvi tekmi so vsi govorili, da smo že napredovali. Odločili smo se igrati igro s prve tekme. Turčija je šla na vse ali nič. Prišla je brez nekaj igralcev in ni imela česa izgubiti. Pokazali smo značaj, pokazali smo, da imamo pravega selektorja,“ je bil navdušen kapetan Dario Srna.

"Objektivno nismo boljši od Turčije za tri gole. K nam so prišli razbremenjeni, zato bi čestital svojim fantom za taktično brezmadežno tekmo. Hvala tudi naviječem. Zaslužili smo zmago. Razen udarca Altintopa nam Turki niso zapretili. Imeli smo več priložnosti,“ je po srečanju za nacionalno TV dejal Slaven Bilić.

Ob gostiteljih Poljakih in Ukrajincih so si nastop neposredno v kvalifikacijah že zagotovile Nemčija, Rusija, Italija, Francija, Nizozemska, Grčija, Anglija, Danska, Španija in Švedska.

Dodatne kvalifikacije za EP – povratne tekme:


*Hrvaška : Turčija 0:0 /3:0/

Črna gora : *Češka 0:1 (0:0) /0:2/
Jiracek (81)

Irska* : Estonija 1:1 (1:0) /4:0/
Ward (31); Vasiljev (57)

Portugalska* : Bosna in Hercegovina 6:2 /0:0/
Ronaldo (8, 53), Nani (24), Postiga (72, 82), Veloso (80); Misimović (41/11-m), Spahić (65)
RK: Lulić (Bosna, 54)

// - izidi prvih tekem, ekipe z * so se uvrstile na EP

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.