Šport > Nogomet
22 ogledov

Portugalci na nogah: Blatter persona non grata

Blatter Ronaldo Zlata žoga oponašanje šala A Bola Reševalni pas/Twitter
Častni član madridskega Reala Sepp Blatter si s torkovimi izjavami o Cristianu Ronaldu ni nakopal zgolj srda Špancev. Njegove besede so na nož pričakali tudi na Portugalskem.

Še posebno oster je bil v izjavah, ki jih prenaša španski dnevnik Marca, nekdanji član madridskega Atlética Paulo Futre. Rojak in prijatelj Cristiana Ronalda je žaljivo oponašanje predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Seppa Blatterja označil za "pomanjkanje spoštovanja", Ronalda pa za "velikega igralca, sina in brata".

"Ni besed, s katerimi bi lahko definiral to, kar je o Cristianu rekel Blatter. Jezen sem, nekaj takšnega ne more priti iz ust osebe, ki vlada nogometu. Poznam Cristiana Ronalda, poleg tega, da je velik igralec, je tudi velik sin in velik brat. To je izjemno pomanjkanje spoštovanja do osebe in igralca," je svoj izbruh začel Futre.

Zlata žoga je farsa

"Te izjave pojasnjujejo, zakaj Cristiano nima več zlatih žog. Ta trofeja je farsa. Če sem še imel dvome, jih zdaj nimam več. Skrbi me. Portugalska igra še dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo in skrbi me, da bi nas lahko izločili glede na to, kako Blatter sovraži Cristiana," je dodal.

Nepriljubljenega Blatterja so se lotili tudi v medijih. Portugalski športni dnevnik A Bola je na naslovnici zapisal "Zakaj ne utihneš?", mitsko frazo, ki jo je pokojnemu Hugu Chávezu zabrusil španski kralj Juan Carlos. Toda Futre se za Marco ni ustavil.

"Bolje, da ne pride na Portugalsko"

"Od zdaj je Blatter na Portugalskem persona non grata. Bolje, da tja sploh ne pride, ne želimo si ga zaradi napada na enega od simbolov države. Enkrat bi že moral odstopiti. Ne more sa tako izražati, še najmanj pa s takimi gestami, ki smešijo Cristiana. Blatter je pokazal, da je v njem sovraštvo, ampak Cristiano bo govoril na igrišču. Pokazali so premalo spoštovanja do najboljšega igralca na svetu," je iz države, kjer so Blatterjeve besede vzeli kot državno sramoto, še sporočil Futre.

Blatterjevi favoriti Švicarji so sicer že uvrščeni na prvenstvo, Portugalce pa pred potjo na mundial čakata še izjemno neugodni dve tekmi dodatnih kvalifikacij proti Švedski, za katero igra tihi favorit za zlato žogo Zlatan Ibrahimović. Dvomimo pa, da bi si Blatter upal užaliti tudi balkanskega mojstra borilnih veščin ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.