Šport > Nogomet
22 ogledov

Portugalci nad Cristiana: Igra brez njega

Ronaldo kamera Portugalska Severna Irska Porto Dragao kvalifikacije SP 2014 Braz EPA
Portugalski mediji kljub stotemu nastopu za reprezentanco niso prizanašali zvezdniku Cristianu Ronaldu, ki se na jubilejni tekmi ni izkazal, Severna Irska pa je iz Porta odpotovala celo z remijem.

"Na dan stotega nastopa ni imel razlogov za smeh," so zapisali pri dnevniku Record. Športni dnevnik A Bola je na naslovnici zapisal: "Portugalski ni šlo nič od nog. Igra brez Ronalda." Tako kot so Argentinci velikokrat kritizirali njegovega velikega rivala Lionela Messija, je zdaj zvezdnik Reala Madrida tisti, ki mora poslušati očitke rojakov.

"Največja zvezda se ni prikazala na stoti tekmi za reprezentanco," so dodali pri A Boli. Diário de Notícias je v svoji spletni izdaji zapisal: "Brez razlogov za proslavljanje stotega jubileja Ronalda, ki je spremljal Portugalsko na spektaklu, ki ni bil vreden tretje najboljše reprezentance na svetu ... Ronaldo je bil obraz revnega spektakla."

Selektor Paulo Bento je že pred tekmo proti Severnim Ircem v Portu namignil, da od svojega zvezdnika na stotem nastopu "ne pričakuje ognjemeta", Ronaldo pa je pozneje tudi uresničil šefovo napoved. Portugalce je s poznim zadetkom nato rešil Hélder Postiga.

"To je bil slab rezultat. Bili smo slabi v prvem polčasu in zapravljivi v drugem. Kaznovali so nas iz protinapada in gol je vnesel nemir. Še vedno verjamem, da se bomo uvrstili na prvenstvo v Braziliji. Samo od nas je odvisno, da se tja uvrstimo skozi dodatne kvalifikacije, če nam bo le uspelo osvojiti drugo mesto v skupini," je po tekmi povedal Bento.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.