Šport > Nogomet
23 ogledov

"Portugalsko bi vodil brezplačno"

Jose Mourinho ni ponudbe Portugalcev niti zavrnil niti sprejel. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Po pričakovanjih Jose Mourinho ni prevzel portugalske izbrane vrste. Razlog so njegove obveznosti pri Real Madridu. "Če ne bi bil trener Real Madrida, bi brezplačno vodil Portugalsko."
Ne razumem, zakaj mi Real ne dovoli, da bi bil trener Portugalske, ko pa v času reprezentančnih tekem nimam česa početi. Ko se bodo igrale tekme Portugalske, bom imel sam devet dni počitnic v Madridu.
Jose Mourinho

Po obupno slabem startu v kvalifikacije za Euro 2012 so se vodilni možje portugalske nogometne zveze (remi in poraz) odločili, da selektorju Carlosu Queirozu pokažejo vrata. Neposredno po koncu sodelovanja s Queirozom pa so se v javnosti že začela pojavljati številna imena kandidatov za novega selektorja Portugalske. Sloviti Argentinec Diego Armando Maradona se je ponudil kar sam. Nedolgo zatem pa je Nogometna zveza Portugalske javno pozvala Joseja Mourinha, da sede na klop svoje domovine in jo popelje na evropsko prvenstvo v Ukrajini in na Poljskem. "Če ne bi bil trener Real Madrida, bi brezplačno vodil Protugalsko. To ne pomeni, da sem rekel ne svojim, a tako je. Trenutno ni čas za tako potezo. Real bi imel vso pravico, da mi to prepreči. Enostavno ne morem oditi,“ je poziv zavrnil The Special One in dodal: "Reči ne Portugalski bi bilo nemogoče tudi zaradi mojega osebnega ponosa in moje ljubezni do domovine, toda trenutno ne morem reči niti da.

Direktor Reala Madrida, Jorge Valdano, je sporočil, da portugalska zveza nanje ni naslovila nobene prošnje povezane s trenerjem Mourinhom, in da zato tudi ne bodo podali svojega stališča do te teme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.