Šport > Nogomet
35 ogledov

Poškodba je (ni) nedolžna

Jalen Pokorn čaka na magnetno resonanco. Žurnal24 main
Nogometaš MIK CM Celja Jalen Pokorn še ne ve, kako dolgo bo trajalo njegovo okrevanje po poškodbi. Lahko gre za tedne, morda pa bo moral počivati več mesecev.
 

Preberite še ...

Pokorn: Poškodoval me je namerno!

Vezist MIK CM Celja Jalen Pokorn se je ostro odzval na prekršek kapetana Rudarja Almirja Sulejmanovića . Še vedno pa ni znano, kako dolgo bo odsoten z nogometnih igrišč. Celjski klubski zdravnik Stevan Djordjević je prepričan, da bo nekdanji reprezentant kmalu nared. "Vzroka bolečine nismo našli, opravili pa bomo še magnetno resonanco. Obstaja možnost, da je poškodovana kakšna mehka struktura v kolenu, morda meniskus. Za križne vezi dvomim, saj koleno ni bilo zatečeno in v njem ni bilo krvi," pravi Djordjević, ki napoveduje, da se bo Pokorn v nekaj tednih vrnil na zelenice.

Dr. Djordjević je prvi pregledal Pokornovo koleno. © Gregor Katič

 
Lahko tudi več mesecev
Nekoliko drugačnega mnenja je reprezentančni zdravnik dr. Vasja Kruh , ki ne izključuje črnega scenarija. "Kot sem bral v vašem časniku, sta prišla skupaj z nogami. Jalen je celo rekel, da je dobil udarec z zunanje strani kolenskega sklepa. Lahko pričakujemo poškodbo notranje, stranske, pa tudi križne kolenske vezi. Po magnetni resonanci lahko lažje oceniš obseg poškodbe. Ne moreš pa povsem izključiti poškodbe križne vezi. Potem pride na vrsto artroskopija," pravi dr. Kruh.

"Če je poškodovana prednja križna vez, bo odsoten osem mesecev, če pa stranska kolenska vez, ki stabilizira kolenski sklep z zunanje in notranje strani, šest do osem tednov – v primeru, da je močno poškodovana. Če gre le za blag zvin, se lahko vrne v treh ali štirih tednih,"
trdi dolgoletni skrbnik za zdravje slovenskih reprezentantov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.