Šport > Nogomet
20 ogledov

Poškodba je precej resnejša

Jan Oblak, poškodba Profimedias
Slovenski reprezentančni vratar bo moral počivati precej dlje, kot je bilo sprva načrtovano. Že v naslednjih dneh Oblaka tako čaka operacija leve rame.

Prvi vratar slovenske nogometne reprezentance in Atletica Madrida Jan Oblak bo moral zaradi poškodbe rame, ki jo je staknil na sinočnji prvenstveni tekmi primere division proti Villarrealu (0:3), prisilno počivati kar tri do štiri mesece, poroča španski spletni portal cope.es. Za zdaj več o poškodbi še ni znano.

Sprva so sicer iz Atletica sporočili, da si je najboljši vratar španskega prvenstva v minuli sezoni pri posredovanju izpahnil ramo, a so jo po prvih preiskavah že naravnali, tako da poškodbo že celi, zato naj bi bil z igrišč odsoten dva do štiri tedne.

A današnje podrobnejše preiskave z magnetno resonanco so pokazale, da gre za precej bolj resno poškodbo. Gre za Bankartovo lezijo, do katere je prišlo zaradi travmatskega izpaha ramenskega sklepa sinoči na El Madrigalu, so sporočili iz Atletica.

Tako da se bosta morala tako Atletico ter morda tudi selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 na tekmi konec marca proti Škotski znajti brez prvega vratarja, ki bo predvidoma okreval tri do štiri mesece. Na igrišča naj bi se Oblak namreč vrnil šele aprila prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.