Šport > Nogomet
19 ogledov

Poškodba van Persieja terjala štiri tedne

Nizozemski mladenič Robin van Persie bo moral na vrnitev še nekoliko počakati. Žurnal24 main
Nizozemski nogometni reprezentant Robin van Persie bo zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil na tekmi proti Sloveniji, odsoten vsaj štiri tedne. Manchester in Liverpool lažje dihata.

Nizozemski nogometni reprezentant Robin van Persie bo zaradi poškodbe kolena odsoten vsaj štiri tedne. Štiriindvajsetletni napadalec angleškega premierligaškega moštva Arsenal se je poškodoval na reprezentančni tekmi s Slovenijo, ki je bila v sredo v Eindhovnu v okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Avstriji in Švici. Na isti tekmi se je poškodoval tudi vezist nemškega prvoligaša Hamburgerja SV, Rafael van der Vaart, ki bo počival tri tedne. Nizozemski napadalec van Persie je eden najbolj zaslužnih, da je londonska ekipa po devetih odigranih krogih elitnega angleškega prvenstva na prvem mestu. V sedmih premierligaških tekmah je dosegel pet golov, zaradi poškodbe kolena pa bo izpustil nekatere pomembne dvoboje, predvsem z Liverpoolom in Manchester Unitedom.

Štiriindvajsetletni kapetan in "motor" ekipe HSV van der Vaart je na tekmi z izbranci Matjaža Keka staknil poškodbo stegenske mišice na levi nogi, po današnjem zdravniškem pregledu pa je jasno, da HSV, kjer igra tudi slovenski reprezentant Mišo Brečko, na Nizozemca ne bo mogel računati tri tedne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.