Šport > Nogomet
10 ogledov

Poškodba Ville: odsoten 4-5 mesecev!

David Villa
1/11
Reuters
Barcelona se je brez večjih težav prebila v finale svetovnega klubskega prvenstva (Al Sadd je v polfinalu padel s 4:0), ob tem pa izgubila Davida Villo, ki si je zlomil nogo, zaradi česar bo po zadnjih informacijah odsoten do petih mesecev. Katalonci se bodo v velikem finalu pomerili proti Santosu.

Nogometaši Barcelone so se pridružili brazilskemu Santosu v finalu klubskega svetovnega prvenstva. Katalonci so v polfinalu proti katarskemu Al Saddu zmagali s 4:0, med strelce pa so se vpisali Adriano (25., 43.), Seydou Keita (64.) in Maxwell (81). Na omenjenem srečanju pa se je poškodoval španski reprezentant David Villa, ki si je zlomil nogo. Poleg Ville sta z verjetno zgolj lažjimi poškodbami igrišče zapustila tudi Javier Mascherano in Alexis Sánchez.

Adriano je Barcelono popeljal v vodstvo v 25. minuti, potem ko katarski vratar Mohamed Saqr ni ujel podaje soigralca Nadirja Belhadja, Brazilec pa je izkoristil priložnost in zatresel mrežo. Adriano je vodstvo podvojil v 43. minuti, ko je zadel z roba kazenskega prostora. Argentinski zvezdnik Lionel Messi je pripravil vse potrebno za tretji zadetek, po podaji pa je Malijec Keita vodstvo še povišal. Končni rezultat tekme je postavil Maxwell.

Kljub visoki zmagi in uvrstitvi v finale pa so v taboru Barcelone zaskrbljeni zaradi poškodbe španskega reprezentančnega napadalca Ville, ki je nekaj minut pred koncem prvega polčasa utrpel zlom leve noge. Villo so že prepeljali v bolnišnico, kjer bodo opravili še dodatne preiskave, kako dolgo bo odsoten, pa še ni jasno. V najslabšem primeru je Asturijec že končal sezono, zaradi česar bi bil pod velikim vprašajem tudi njegov nastop na Euru 2012.

"V Barcelono bo odpotoval takoj, ko bo to mogoče. Po operaciji ga bomo izgubili za veliko časa. Dolgo bo odsoten, takšne izgube ti vzamejo vse moči in te pustijo brez veselja, brez vsega," je bil na novinarski konferenci po tekmi skrušen trener Josep Guardiola. "Najprej smo v slačilnici izgubili prijatelja, šele potem igralca. Upam, da bo operacija uspešna, njegov povratek pa bomo pričakali z odprtimi rokami. Davida imajo radi, je zelo čustven fant, vsak se je lahko deloma poistovetil z vsem tem, saj vedo, kako trpi. Zdaj se mora vrniti v Barcelono, medtem ko se bodo ostali borili za naslov svetovnega prvaka. To je slab občutek, a to so reči, ki gredo skupaj s tem poklicem, in treba jih je sprejeti kot takšne."

Športni direktor kluba Andoni Zubizarreta ni želel polemizirati o tem, ali bo Barcelona ob izgubi Ville vstopila na tržnico v januarskem prestopnem roku. "Zdaj je bolj pomembno zdravje nogometaša, vse ostalo je drugotnega pomena," je dejal Zubizarreta. "Vse ostalo bo prišlo po tem in zdaj nima nobene teže."

V sredo so si finale zagotovili nogometaši Santosa, ki so v Tojoti premagali domačo Kašivo s 3:1 (2:0). Za Brazilce so zadeli Neymar (19.), Borges (24.) in Danilo (63.), za Japonce pa je bil uspešen Hiroki Sakai (54.). Finale med Barcelono in Santosom ter obračun za tretje mesto med Al Saddom in Kašivo bo na sporedu v nedeljo.

Svetovno klubsko prvenstvo, polfinale:

Barcelona : Al Sadd 4:0 (2:0)
Adriano (25, 43), Keita (64), Maxwell (81)

Komentarjev 1