Šport > Nogomet
13 ogledov

Poškodbe redčijo Fergusonove vrste

sport_ferguson_reuters_ Žurnal24 main
Manchester United je v zaostali tekmi angleškega prvenstva na Old Traffordu z 2:0 premagal Portsmouth, a pred polfinalom Lige prvakov ostal brez Garyja Nevilla in Johna O'Shee.

Obrambni dvojec bo manjkal več tednov, do poškodb pa je prišlo tik pred polfinalnim obračunom Lige prvakov z Arsenalom. Unitedovi navijači so lahko zadovoljni, da so po zmagi nad Portsmouthom še korak bliže novemu naslovu angleškega prvaka. V primeru, da tako Manchester kot Liverpool dobita vse naslednje tekme, bodo Rdeči vragi naslov naskakovali na domači tekmi z Arsenalom 16. maja.

Trener Manchestra Sir Alex Ferguson je po tekmi kritiziral sodnika Petra Waltona, ker ni kaznoval grobe igre Portsmouthovih nogometašev ob poškodbah obrambnega dvojca. Neville je igrišče zapustil s poškodovanim stopalom, njegova menjava O'Shea pa je staknil poškodbo gležnja. "Oba bosta manjkala več tednov. Oba sta bila žrtvi grobih štartov tekmeca, sodnik pa ni ukrepal. Običajno lahko od Petra Waltona pričakuješ strogo disciplino, tokrat pa ni bilo tako," je po tekmi dejal Ferguson.

Dobra novica za Unitedove navijače je, da se v moštvo vrača branilec Wes Brown, ki zaradi poškodbe stopala ni igral od oktobra. Pripravljen bo že ta konec tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.