Šport > Nogomet
6 ogledov

Poškodbi: doma ostala Giggs in Rio!

Ferdinand (skrajno levo) ima s poškodbami težave že večji del sezone, medtem ko
1/27
Žurnal24 main
Priprave na tekmo z Marseillom v osmini finala Lige prvakov so se za Manchester United naglo spremenile. Rio Ferdinand in Ryan Giggs sta namreč zaradi poškodb ostala v Angliji.
Ne obžalujem veliko stvari v svoji nogometni karieri, toda tista epizoda s Fergusonom mora biti ena izmed njih.
Gabriel Heinze

Medtem ko je poškodba Ryana Giggsa še nepojasnjena, je odsotnost branilca Ria Ferdinanda bolj ali manj pričakovana, saj za Manchester United ni igral vse od 5. februarja, ko so rdeči vragi premierno izgubili proti Wolverhamptonu (1:2). Letalo za Marseille sta zaradi poškodb "zamudila" tudi Michael Owen in Jonny Evans, nesrečni Brazilec Anderson pa bi zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil na tekmi pokala FA proti Crawleyju, lahko počival kar dva meseca.

Manjša kriza s poškodbami pomeni, da bo v pristanišču od prve minute začel Chris Smalling, medtem ko bo Giggsovo odsotnost na krilu verjetno krpal Wayne Rooney. Da bi zapolnil število 22 igralcev, se je sir Alex Ferguson obrnil celo na rezervno moštvo, iz katerega je potegnil še nepreizkušena vezista Ryana Tunnicliffa in napadalca Joshuo Kinga.

Heinzeju žal za spor s Fergusonom
Poti se bodo v sredo zvečer na jugu Francije spet prekrižale za United in argentinskega branilca domačega moštva Gabriela Heinzeja. Južnoameričan je leta 2007 v precej "zanimivih" okoliščinah zapustil rdeče vrage, potem ko je razbesnel Fergusona z željo po odhodu k velikim rivalom Liverpoolu. Nekaj let kasneje se je Heinze za svoja dejanja pokesal:

"Ne obžalujem veliko stvari v svoji nogometni karieri, toda tista epizoda s Fergusonom mora biti ena izmed njih," je pred tekmo z Unitedom povedal Heinze. "Sem impulziven, imam močno voljo, kar me je velikokrat spravilo v težave. Tako je bilo tudi takrat, ko sem zapuščal United. Če pogledam nazaj, lahko vidim, da je Ferguson močno vplival na mojo kariero, na pozitiven način," je še dodal levi bočni branilec.

V Milanu ponovitev lanskega finala
Kako hitro se menjajo stvari v nogometu, najbolje predstavljata usodi Interja Milana in Bayerna Münchna, ki sta bila še pred nekaj meseci nasprotnika v finalu Lige prvakov, letos pa jima bodo kot kaže ostale le drobtinice. Zmaga Nerazzurrov v Madridu je takratnemu trenerju Joséju Mourinhu prinesla "trojčka", medtem ko se je moral Louis van Gaal zadovoljiti le z domačim "dvojčkom". Tokrat se bo Nizozemec pomeril z Brazilcem Leonardom, ki ima tako kot on težave v domačem prvenstvu, kjer pa so interisti še vseeno v lovu za vodilnim AC Milanom, Bavarci pa so že dolgo nazaj predali boj z Borussio Dortmund.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Sreda, ob 20.45:
Marseille – Manchester United
Inter Milan – Bayern München

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.