Šport > Nogomet
23 ogledov

Poslastica kola Sevilli

Thierry Henry je prepričan v uspeh Barcelone proti Chelseaju. Žurnal24 main
V sobotni tekmi 14. kola Primere Division je Barcelona s 4:0 nadigrala Valencio. Poslastica na Santiagu Bernabeu se je končala s slavjem Seville na gostovanju pri Realu (4:3).
 

Španija, 14. kolo

S. Gijon : Atletico M. 2:5
Villarreal : Getafe 3:3
Barcelona : Valencia 4:0
Deportivo : Malaga 2:0
Mallorca : Recreativo H. 2:3
Numancia : Almeria 2:1
Osasuna : Valladolid 3:3
R. Santander : Athletic B. 1:1
Betis : Espanyol 1:1
Real M. : Sevilla 3:4

Srečanje v katalonski prestolnici so bolje pričeli nogometaši Barcelone , ki so bili blizu vodstva že v drugi minuti, ko je po napaki obrambe Valencie z diagonalnim strelom ustrelil Xavi in zadel vratnico. Varovanci Pepa Guardiole so imeli terensko premoč tudi v nadaljevanju in so povedli v 20. minuti, ko je Yaya Toure zaposlil Thierryja Henryja , ki je zadel prek vratarja Brita Renana. Blaugrana, pri kateri zaradi kazni ni nastopil Samuel Eto'o, je še naprej igrala izjemno in podvojila vodstvo v 27. minuti, ko je po hitri kombinatorni igri Alexander Hleb našel osamljenega Henryja in na semaforju je pisalo 2:0. Pred odmorom se je nato prebudil še Lionel Messi, ki se je v 37. minuti iz oči v oči srečal z Renanom, a mu je vratar netopirjev strel ubranil. Že prvi minuti nadaljevanja pa nov šok za goste, saj je po napaki na sredini Hleb podal do Xavija, vezist Barce je podaljšal do hitrega Danija Alvesa, ki je z diagonalnim strelom še tretjič matiral obrambo varovancev Unaya Emerya. V nadaljevanju tekme je nato ritem nekoliko upadel, evropski prvaki iz leta 2006 pa so do nove izjemni priložnosti prišli v 63. minuti, ko je Renan preprečil prvenec Hleba v dresu katalonskega velikana. Piko na i k izjemni prestavi je v 78. minuti postavil Henry, ki je trojček dosegel po enkratnem prodoru rezervista Bojana Krkića Pereza .

Madridski Real (na sliki je Raul) je izgubil srečanje proti Sevilli. © Reuters

 
V Madridu je sijajno začela Sevilla , ki je po napaki vratarja Ikerja Casillasa povedla z zadetkom Adriana Correire v tretji minuti tekme. Real je odgovoril v 18. minuti, ko je po podaji Gutija z glavo izenačil Raul . Andaluzijci so znova povedli le štiri minute kasneje, ko je po podaji z desne strani z glavo zadel Romaric. Za visoko vodstvo gostov pred odmorom je po srečnem odboju žoge poskrbel Fredric Kanoute . Beli balet se je vrnil v igro v osrednjem delu nadaljevanja, ko je najprej Gonzalo Higuain zadel z diagonalnim nizkim strelom z razdalje, le nekaj trenutkov kasneje pa je po podaji z desne strani izenačil Gago. V zaključku srečanja je četa Bernda Schusterja ostala brez Arjena Robbna , ki je bil izključen, Sevilla pa je številčno premoč kronala v 85. minuti, ko je Kanoute zaposlil Renata, ki mu z glavo ni bilo težko doseči sedmega zadetka na srečanju.

Sobotno srečanje na Madrigalu so bolje pričeli nogometaši Getafeja , ki so po pol ure tekme vodili kar s 3:0 in bili na pragu novega velikega skalpa, saj so v preteklem kolu premagali Real Madrid. Villarreal se je prebudil šele v nadaljevanju, ko je v 55. minuti po zmedi v kazenskem prostoru gostov zadel Robert Pires . Devet minut pred koncem tekme je Diego Leal dobil skok v kazenskem prostoru gostov iz predmestja Madrida in podal do Sebastiana Egurena, ki je znižal na 2:3. Za delitev točk je v naslednjem napadu poskrbel Giuseppe Rossi s strelom z razdalje. V tretjem sobotnem srečanju je Atletico Madrid z dvojčkoma Sergia Agüera in Diega Forlana na gostovanju s 5:2 premagal Sporting Gijon. Na lestvici vodi Barcelona s 35 točkami. Najbližji zasledovalec Villarreal jih ima 29. V naslednjem kolu bo v soboto ob 22.00 na sporedu El Clasico na Camp Nou.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.