Šport > Nogomet
14 ogledov

Poslavljajo se Milanovi dinozavri

Filippo Inzaghi je v drugi minuti sodnikovega podaljška Milanu prinesel točko. Žurnal24 main
Potem ko je odločitev o tem, da zapusti vrste Milana, razkril Alessandro Nesta, sta se mu zdaj pridružila še dva stara znanca rdeče-črnih. Gennaro Gattuso in Filippo Inzaghi bosta namreč po koncu sezone zapustila San Siro, kjer sta preživela več kot desetletje svoje kariere.

Obema igralcema po koncu sezone poteče pogodba, nato pa se bosta pridružila Alessandru Nesti, ki je odločitev o odhodu sporočil v četrtek. Tako Inzaghi kot Gattuso v letošnji sezoni nista igrala veliko. Slednji je zaradi težav z očmi odigral le šest tekem, že prej pa je namigoval, da bo razmislil o upokojitvi, če v naslednji sezoni v klubu ne bi igral aktivne vloge.

"Odhajam, ker je prišel čas, da prepustim mesto drugim igralcem," je povedal štiriintridesetletni Italijan. "Vse bom povedal v soboto na tiskovni konferenci. Ne vem še, kam bom šel, saj se še nisem odločil," je dodal Gattuso.

Inzaghi, ki je štiri leta starejši od svojega rojaka, se je k Milanu leta 2001 preselil iz Juventusa. V 296 nastopih je legendarni Pippo za Rossonere zabil 125 golov. V letošnji sezoni se je na igrišču pojavil le osemkrat. V pismu, ki ga je objavil na uradni strani nogometnega kluba Milan, je Inzaghi zapisal: "Rad bi se zahvalil za vso naklonjenost predsednika Berlusconija in Adriana Galliana. Pomagala sta mi postati močnejši igralec in me vedno potiskala preko mojih meja. Zahvalil bi se tudi vsem klubom, v katerih sem igral in so mi pomagali postati takšen človek in igralec, kakršen sem danes. Hvala Milan, hvala, nogomet. Dovolite mi, da vas imam za svoje. Zbogom, Carlo Ancelotti, veliko sem osvojil s teboj. Zbogom navijačem, ki so mi s strastjo in naklonjenostjo sledili po svetu. Zbogom soigralcem danes in včeraj," je čustveno zapisal Filippo Inzaghi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.