Šport > Nogomet
80055 ogledov

Posledice so bile prehude, mladenka umrla v bolnišnici

Profimedia
Pokojno ljubiteljico nogometne igre je med navijaškimi izgredi v vrat zadela steklenica piva. Dan zatem je umrla v bolnišnici.

Navijaški spopadi v Sao Paulu, kjer sta se v nedeljo v 14. krogu domačega prvenstva pomerila Palmeiras in Flamengo, so terjali smrtno žrtev.

Umrla je mlada Brazilka, 23-letna Gabriela Anelli, ki jo je vrat zadela steklenica, dan kasneje pa je v bolnišnici doživela dva srčna infarkta, kar je bilo zanjo usodno. 

Anellijeva se je po udarcu sesedla na tla, kasneje pa je v bolnišnici prestala urgentno operacijo. Po besedah njenega brata Felipeja je imela pokojnica dolgo zgodovino zdravstvenih težav, saj je že v otroštvu morala na operacijo srca, pljuč in ledvic.

"Nekaterih dogodkov preprosto ni mogoče doumeti. Vem, kako si se borila sleherno sekundo. Vedno si bila prava borka. Pazi na nas iz nebes," je sporočil njen brat.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Incident se je zgodil pred stadionom Allianz Parque v Sao Paulu. Reševalni pas/Twitter

Policisti so po tragičnem dogodku pridržali in identificirali osumljenca za napad. Gre za 26-letnega Leonarda Santiaga, proti kateremu bo stekel kazenski postopek.

"Želim si samo, da bo pravici zadoščeno. Nihče s kančkom možganov ne bi storil česa takšnega," pa je za tamkajšnje medije povedala Gabrielina mama.

Gabriela je bila goreča navijačica Palmeirasa in redna obiskovalka nogometnih tekem.

Odzvali so se tudi iz brazilskega prvoligaša, kjer so najstrožje obsodili navijaško nasilje in dodali, da je "nesprejemljivo, da je 23-letna ženska postala žrtev barbarskega vedenja na dogodku, kjer bi se morali ljudje zabavati."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • SlavkoKrizman 18:39 13.julij 2023.

    Kvazi navijači...

  • Kmodri 18:18 13.julij 2023.

    A jej. Sožalje! Kaj vse ne povzročijo nogometni huligani! Tragično!