Šport > Nogomet
14 ogledov

Pot proti Braziliji začenjamo doma s Švico

stojanović slovenska nogometna reprezentanca slovenija zda Anže Petkovšek
Slovenija bo kvalifikacije za uvrstitev na naslednje svetovno prvenstvo, ki bo v Braziliji leta 2014, začela z domačo tekmo proti Švici, nato sledi gostovanje na Norveškem. Tako so se predstavniki zvez dogovorili na sestanku v Zürichu.

Slovenska nogometna reprezentanca bo prihodnje leto kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2014, ki bo v Braziliji, začela doma proti Švici, zatem pa bo gostovala na Norveškem. Tako so se predstavniki zvez dogovorili na sestanku v Zürichu.

Slovensko delegacijo na sedežu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Švici so sestavljali predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin, generalni sekretar Aleš Zavrl, selektor reprezentance Slaviša Stojanović ter strokovni sodelavec NZS Branko Oblak.

Slovenija se bo v skupini E za uvrstitev na SP 2014 ob Norveški in Švici merila še z Albanijo, s Ciprom in z Islandijo. Slovenija, ki si je za cilj zastavila uvrstitev na zaključni turnir, bo sicer igrala v skupini E.

Kot so sporočili z NZS, so se pogajanja začela ob 9. uri zjutraj in trajala vse do zgodnjega popoldneva. Ker se prisotnim delegacijam ni uspelo dogovoriti o razporedu, je na koncu o njem odločal žreb, o slednjem pa so se delegacije predhodno dogovorile, da ga bodo brezpogojno spoštovale.

Na žrebu so bili sicer prisotni vsi selektorji – švicarski Ottmar Hitzfeld, slovenski Stojanović, islandski Lars Lagerbäck, norveški Egil Olsen in ciprski Nikos Nioplias – z izjemo Albanije, ki ta trenutek selektorja še nima.

"Pri pogajanjih med predstavniki reprezentanc skupine E kvalifikacij za SP 2014 so pogajanja trajala vse do popoldanskih ur. Slovenska delegacija je bila pripravljena sprejeti kompromis, vendar ne v škodo naše reprezentance. Ker nekatere delegacije niso v ničemer popustile, je prišlo do žreba. Veselimo se začetka kvalifikacij in naš cilj ostaja nespremenjen," je po žrebu povedal Čeferin.

Stojanović, ki ga tako že na začetku kvalifikacij čakata obračuna z dvema izmed favoritov skupine, pa je povedal: "Pravzaprav niti ni tako pomembno, s kom igramo, kdaj in kje. Vse tekme bo treba odigrati na vso moč, če želimo izpolniti svoj cilj. Začenjamo doma z močno Švico in takoj imamo gostovanje na Norveškem, kvalifikacije pa zaključujemo pri Švici v gosteh. Verjamem v maksimalno motivacijo vseh nas in predvsem v motivacijo in znanje igralcev. Veselimo se začetka kvalifikacij."

Komentarjev 1
  • Gigii 18:05 22.november 2011.

    Če bomo igrali v Areni triglav prosim da ne pišete da bomo igrali doma. Ker dom slovenske reprezentance je Ljudksi Vrt!!