Šport > Nogomet
119 ogledov

''Potemtakem so vsi muslimani teroristi''

nicolas anelka EPA
Francoski napadalec Nicolas Anelka se je v intervjuju za francoski časnik jezil zaradi napačno interpretirane geste quenelle, s katero je proslavil zadetek v angleški Premier League.

Nicolas Anelka je marca prekinil pogodbo z West Bromwichom, potem ko se je znašel v središču pozornosti zaradi antisemitskega pozdrava, tako imenovanega quenelle, s katerim je proslavil zadetek na tekmi angleške lige. Francoski napadalec vztraja, da pronacistična gesta ni bila rasno ali versko motivirana, kot so mu to očitali svetovni mediji.

''Quenelle so napačno intepretirali. Nobenih dokazov ni, da sem rasist ali antiesmitist. Nikoli nisem imel težav z judovsko skupnostjo in zakaj bi jih sploh imel? Zakaj bi po doseženem golu razmišljal o judih? Veliko je vprašanj, na katera ni odgovorov. Potrebno se bo osvoboditi paranoje in prepričanj, da smo vsi v vojni. Ljudje, ki pišejo naslove, ne poznajo mojega življenja,'' je v intervjuju za Metro News povedal Anelka.

Anelka: Oprostite, tega ne bom ''požrl''

''Ne razumem, zakaj bi imel pozdrav v takšnih okoliščinah antisemitski pomen samo zato, ker ga nekateri ljudje kažejo pred sinagogami. Oprostite, ampak tega ne bom 'požrl'. Poskusil sem, vendar ne gre. Če prav razumem, so potemtakem vsi duhovniki pedofili in vsi muslimani teroristi? Kar se mene tiče, gre za isti princip. Če bo šlo tako naprej, nam bodo ljudje, ki so se odločili, da je quenelle rasističen pozdrav, kmalu prepovedali jesti ananas! Priznam, gesta je vulgarna, vendar z moje strani ni imela verskega motiva. Nisem rasist ali antisemitist,'' je za konec še enkrat poudaril Anelka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.