Šport > Nogomet
17 ogledov

Potomci grofa Drakule v Stožicah

Slovenija zbor reprezentanca Ptuj hotel Primus Samir Handanović Saša Despot
Športni navdušenci so se komaj nadihali zraka po končanih olimpijskih igrah, že so na sporedu prijateljska srečanja nogometnih reprezentanc. Slovenska bo danes ob 20.45 gostila Romunijo, s katero se bo pomerila že devetič.

Sleherni slovenski nogometni navdušenec se vedno rad spomni Romunov, prek katerih smo se uvrstili na prvo svetovno prvenstvo, ki se je nato zaradi takšnih in drugačnih razlogov sicer končalo zelo slabo, a o tem kdaj drugič. Varovance Slaviše Stojanovića nocoj v Stožicah čaka izjemno pomembno srečanje. Zmaga ne pomeni nič, a prinaša veliko. Nekdanji strateg Domžal in Celja na slovenski klopi v treh poskusih sploh še ni slavil, ob tem pa ne gre zanemariti spoznanja, da je začetek kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Brazilijo tik pred vrati.

"Nestrpno že čakamo to tekmo proti nasprotniku, ki je kvaliteten, odgovoren. Malce bode v oči, ker na tem zboru zaradi objektivnih razlogov ni Zlatana Ljubijankića in Nejca Pečnika, tako da upam, da bodo tisti, ki so v kadru, na takšen ali drugačen način ovrednotili njihovo igro," Slave ni najbolj zadovoljen, ker na tokratnem zboru ne more računati na vse igralce. Med vratnicama bo svoje mesto znova zasedel kapetan Samir Handanović, ki se je že odlično privadil na razmere pri Interju. "Pravzaprav je pravi test že v sredo. To tekmo moramo vzeti kot kvalifikacijsko tekmo. Prvo izhodišče mora biti, da ne dobimo gola," je svoje stališče predstavil Sarma.

Romuni bodo torej zadnji tekmec, ki bo ponudil odgovore na zadnja vprašanja pred septembrskim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014. Današnji tekmec je bil v 90. letih prejšnjega stoletja precej bolj na očeh javnosti, posebej po zaslugi velemojstra Gheorgheja Hagija, kot je trenutno. Romuni so se takrat uvrstili na vsa SP in EP z izjemo Eura 1992, v zadnjih letih pa so "izpustili" zadnje tri mundiale in tudi letošnji Euro.

Pomemben člen v slovenski obrambi bo tudi Marko Šuler. "Vsaka tekma oziroma reprezentančni termin je za reprezentanco izjemno pomemben. To je edini čas (tega reprezentanca nima veliko), da se lahko ekipa kar se da kvalitetno uigra ter dokončno definira vse podrobnosti, ki bodo še kako pomembne v prihajajočih kvalifikacijah. Mislim, da smo pripravljeni, bodo pa to kar hitro pokazale prve tekme. Čeprav so kvalifikacije dolge, tako da niso tako imenovani sprint, temveč maraton. Šteje samo, kje in kako končaš na koncu," napoveduje Šuler, ki se dobro zaveda, da bi bila zmaga pred začetkom kvalifikacij najlepša popotnica: "Kot športnik greš v vsako tekmo na zmago. Ker pa je to zadnja tekma pred začetkom kvalifikacij, bi osebno rad, da še nadgradimo zadnjo tekmo z Grčijo ter pričakamo kvalifikacije optimistično pripravljeni. Če bo to z zmago, pa še toliko boljše."

Prijateljska tekma, Stožice:

Ob 20.45:

Slovenija – Romunija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.