Šport > Nogomet
19 ogledov

Potreboval je natanko minuto

jose mourinho EPA
Novopečeni trener Manchester Uniteda ne more iz svoje kože, kar je dokazal že v svojem prvem intervjuju po prevzemu rdečih vragov.

José Mourinho, novi trener Manchester Uniteda, je potreboval eno minuto, da se je obregnil ob rezultate, ki jih je njegova ekipa dosegala pod taktirko Davida Moyesa in njegovega nekdanjega sodelavca Louisa van Gaala.

Rdeči vragi so po odhodu Sira Alexa Fergusona, ki se je po 26 letih poslovil ob koncu sezone 2012/2013, osvojili samo eno lovoriko, ko so v finalu pokala FA pred natankom tednom dni premagali Crystal Palace. Premalo, prepozno.

Obliž na rano ni zadostoval, da bi Van Gaal obdržal svoj trenerski stolček in govorice, da bo United prevzel Mourinho, so končno dobile uradno potrditev.

Portugalski strateg je znan po svojih neposrednih izjavah, provokacijah in ostrem jeziku, kar je znova dokazal v prvem intervjuju kot novi trener Man Utd.
''Počutim se odlično. Mislim, da sem v pravem trenutku moje kariere. Manchester United je klub, za katerega moraš biti pripravljen, saj sodi med klube, ki jim pravim velikani. Velikani so za najboljše trenerje. Mislim, da sem pripravljen. Lahko rečem, da sem srečen, ponosen in počaščen. Rad delam in težko čakam 7. julij, ko bomo stopili na igrišče,'' je povedal Mourinho in dodal, da je potrebno ločevati med bogato klubsko zgodovino in zadnjimi tremi sezonami.

''Na klub lahko gledamo z dveh različnih vidikov. Eden so zadnja tri leta, drugi pa zgodovina kluba. Zadnja tri leta bi najraje pozabil. Raje bi se osredotočil na velikanski klub, ki je mojih rokah. Navijači bodo spoštovali, če rečem, da hočem zmagati. Igralci morajo slišati, da hočem zmagati. In kar je najpomembneje, igralci in navijači morajo čutiti, da to niso le besede, temveč resnično verjamem, da nam lahko uspe,'' je dodal Mourinho.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.