Šport > Nogomet
25 ogledov

Potres v Milanu: Seedorf v igri za trenersko mesto

Allegri Zambrotta Seedorf zmaga veselje naslov prvaka proslavljanje Roma EPA
Kljub zagotovitvi tretjega mesta v pravkar končani sezoni Serie A je pri AC Milanu vroče. Prihodnost trenerja Massimiliana Allegrija je v zraku – Allegri se je v klubskih prostorih z direktorjem Adrianom Gallianijem kar dve uri dogovarjal o pogojih odhoda. Rdeče-črni zdaj pogledujejo po njegovem nasledniku. Bo to Clarence Seedorf?

Spletna stran slovitega rožnatega športnega dnevnika La Gazzetta dello Sport piše o dveh urah sestankovanja v klubskih prostorih AC Milana, kjer sta se poskušala trener Massimiliano Allegri in direktor Adriano Galliani dogovoriti o "čim manj bolečem slovesu".

Galliani je že v ponedeljek napovedal odločilni sestanek s trenerjem ekipe, ki mu je v sumljivih okoliščinah konec tedna sicer uspelo zagotoviti tretje mesto v Serie A in s tem kvalifikacije za Ligo prvakov, toda Allegri napetega zaključka prvenstva očitno ne bo preživel.

Na ulici Turati se je omenjeni sestanek Galliani-Allegri začel ob 9.30, pojavila pa naj bi se številka petih milijonov evrov, ki jih strateg iz Livorna zahteva za predčasno prekinitev pogodbe.

Pila sta le dobro kavo

"Nimam vam kaj povedati. Absolutno nič se ni zgodilo, pili smo le dobro kavo," je ob odhajanju pred poldnevom dejal Allegri, ki ni želel odgovoriti niti na vprašanja, če se še vedno počuti kot trener Milana. "Ostani z nami, Max!" je sicer za njim klicalo več navijačev rdeče-črnih.

Allegri ima na San Siru še enoletno pogodbo, a se o njegovem odhodu govori že dalj časa. Vse pripravljeno naj bi imela za prihod Toskanca rimska AS Roma, ki mu ponuja triletno pogodbo in 2,5 milijona evrov na sezono, medtem ko pri Milanu sanjajo o povratku legendarnega Clarenca Seedorfa

"Nova nizozemska era"

Nizozemec se je po lanskoletnem slovesu od Milana pridružil brazilskemu Botafogu, prejšnji teden pa so se razširile informacije, da prek spleta že dalj časa spremlja predavanja za trenersko licenco, ki jih organizira Nizozemska nogometna zveza (KNVB).

Pri Gazzetti dodajajo, da vse diši po novi "nizozemski eri" pri rdeče-črnih, kjer so poleg Seedorfa navduševali že Ruud Gullit, Frank Rijkaard in Marco van Basten. Prav slednji naj bi še kako ugajal mecenu kluba Silviu Berlusconiju.

Nekaj se kuha tudi pri Interju, kjer je predsednik Massimo Moratti sicer obljubil, da bo "na široko razmislil" o prihodnosti svojega trenerja Andree Stramaccionija, ki pa ga po katastrofalni sezoni lahko reši le še čudež. Vse naj bi bilo dogovorjeno za prihod Walterja Mazzarrija, ki je pred dvema dnevoma odstopil z mesta trenerja pri Napoliju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.