Šport > Nogomet
10 ogledov

Potres v Palermu, odšel športni direktor!

Josip Ilicic Nik Rovan
Od torka je nogometni klub Palermo brez športnega direktorja. Walter Sabatini, mož, ki je na Sicilijo pripeljal Josipa Iličića in Armina Bačinovića, je namreč presenetljivo podal odstopno izjavo.
"Jojo" in "Bačo" ena izmed večjih ulovov
Pisal se je 2. julij 2008, ko je Walter Sabatini uradno prevzel funkcijo športnega direktorja pri Palermu, kjer je v sezoni 1978/79 tudi igral. Pripeljal in prodal je številne nogometaše, razen Javierja Pastoreja (Huracan/2009) in Abela Hernándeza (Peñarol/2009) pa ni beležil večjih uspehov. Vse do prihoda dveh Slovencev ...

"U.S. Città di Palermo obvešča, da športni direktor Walter Sabatini zaradi osebnih razlogov zapušča svoj položaj," so v torek zjutraj sporočili iz kluba. Slovenska reprezentanta Josip Iličić in Armin Bačinović bosta torej do nadaljnega igrala v klubu brez športnega direktorja, medtem ko naj mesto glavnega trenerja Delia Rossija ne bi bilo vprašljivo. Italijanski mediji poročajo, da je imel Sabatini dovolj govoričenja vročeglavega predsednika kluba Maurizia Zamparinija, ki vse od začetka sezone ni skoparil s kritikami na račun igralcev in trenerja Rossija.

Razhajanja med Sabatinijem in Rossijem na eni ter predsednikom Zamparinijem na drugi strani so se začela že na začetku sezone, saj naj bi si Rossi želel branilca in izkušenega vezista, ne pa mladih upov, kar so rožnati dobili ravno z Iličićem in Bačinovićem. "Malce sem presenečen, to je žalostna novica, toda to je odločitev, ki jo je Walter premleval že dalj časa, tudi zaradi osebnih razlogov," je bil kratek podpredsednik kluba William Micciché, ki o morebitnih naslednikih ni želel govoriti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.