Šport > Nogomet
8 ogledov

Potrjena sestava Prve in Druge lige

NK Krško ePosavje.com
Danes se je na Brdu pri Kranju na svoji tretji seji sestal izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Med štirinajstimi točkami dnevnega reda so obravnavali nekaj pomembnih vprašanj za slovenski nogomet.

Izvršni odbor je tako glasoval o sestavi 1. SNL in 2. SNL v prihodnji sezoni. Vseh dvajset klubov si je nastop v obeh tekmovanjih zagotovilo skozi tekmovalne uspehe, člani izvršnega odbora pa so zdaj dodali še formalno potrditev.

V Prvi ligi Telekom Slovenije bodo v sezoni 2015/16 tako nastopali Maribor, Celje, Domžale, Olimpija Ljubljana, Zavrč, Rudar Velenje, Krka, Koper, Gorica in Krško, kot zmagovalec 2. SNL v lanski sezoni.

V 2. SNL bodo po uradni potrditvi izvršnega odbora v naslednji sezoni nastopali Radomlje, ki so izpadle iz prvoligaške konkurence, Aluminij Kidričevo, Dob, Ankaran Hrvatini, Tolmin, Triglav Kranj, Veržej, Šenčur, Kranj in Drava Ptuj. Kranj in Drava Ptuj sta si nastop zagotovila v dodatnih kvalifikacijah, Ptujčani tudi zato, ker prvak 3. SNL - sever, Maribor B, nima pravice nastopa v 2. SNL.

Prihodnji teden, v torek, 23. junija, bo na Brdu pri Kranju tudi tradicionalni žreb tekmovanj, uvod v sezono pa bo tekma za superpokal, ki bo 5. julija v Kopru. V njej se bosta pomerili ekipi Maribora, ki je bil v minuli sezoni državni prvak, in Kopra kot zmagovalca pokala Slovenije.

Sicer pa je IO potrdil tudi predlog o enotni pogodbi o profesionalnem igranju nogometa, ki vsebuje minimalne zahteve glede vsebine pogodbe o igranju nogometa, in ki so bile izoblikovane na ravni evropskih socialnih partnerjev v nogometu (Sindikat profesionalnih igralcev - FIFPro Division Europe, Združenje evropskih profesionalnih lig - EPFL in Združenja evropskih nogometnih klubov - ECA).

Osnutek pogodbe je pripravila komisija NZS za predpise ter ga predstavila predstavnikom nogometnih klubov, implementacija enotne pogodbe pa pomeni dvig pravne varnosti, tako na strani nogometašev kot na strani nogometnih klubov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.