Šport > Nogomet
209 ogledov

Potrjeno, Milanič trener Maribora

Sport 03.04.11, darko milanic, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Na klop državnih prvakov je znova sedel Darko Milanič.

Po razhodu z Krunoslavom Jurčićem je mesto prvega trenerja pri Mariboru znova prevzel Darko Milanič. Pogodba se mu bo iztekla leta 2018.

“Lahko je predstaviti trenerja, ki ima devet lovorik in je pionir novodobnega Maribora. Po njegovem odhodu smo uspeli našo zgodbo nadgraditi, zdaj pa pričakujemo, da ji ob vrnitvi doda tisto, kar trenutno Maribor potrebuje,” je ob predstavitvi novega trenerja v Ljudskem vrtu dejal športni direktor Zlatko Zahovič.
 
Milanič je v uvodnih besedah poudaril: “Zadovoljen sem, da sem spet doma. V okolju, kjer sem dolga leta užival. Zavedam se, da Maribor ni isti, da je vmes zrasel in se je zgodilo veliko lepega. Veselim se tega izziva.”

Milanič je v preteklosti Maribor popeljal do devetih lovorik. Pod njegovim vodstvom so bili vijoličasti državni prvaki v letih 2009, 2011, 2012 in 2013, pokalni zmagovalci 2010, 2012 in 2013, ob tem pa so osvojili še dva superpokala (2009, 2012). Po odhodu iz Maribora je Milanič vodil moštvi Sturma in Leedsa, na klopi slednjega je sedel le šest tekem. Po treh porazih in treh remijih ga je kontroverzni lastnik Massimo Cellino odpustil po vsega 32 dneh.

Prva tekma 48-letnega Milaniča ob vrnitvi v vrste aktualnih slovenskih prvakov bo v soboto, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije Olimpija.

Darko Milanič znova na vijoličasti klopi. Po devetih osvojenih trofejah in dveh uvrstitvah v Ligo Europa danes v Ljudskem vrtu začetek novega poglavja. #Misija14

Objavil/a NK Maribor dne 2. marec 2016
Komentarjev 1
  • YASSIR 14:27 02.marec 2016.

    Mislim da je vsem pokazal kako slab trener je ko je šel iz Maribora ni osvojil nič.V MB je bil pa uspešen ker je imel največ denarja in najboljše igralce. Saj je MB pokupil najboljše mlade igralce v ...prikaži več ligi. Drugim klubom ni ostalo nič.Bomo sedaj videli kako se bo odrezal