Šport > Nogomet
24 ogledov

Potrjeno: Velikonja v Maribor!

Velikonja_Fotosi_spo_270708 Žurnal24 main
Zdaj ja tudi uradno. V Maribor prihaja 22-letni napadalec Etien Velikonja. Prestop iz Gorice sta potrdila Uroš Dovžak in Zlatko Zahovič. V nasprotno smer gre Vito Plut. David Bunderla je odšel v Koper.

Dosedanji član Gorice, Etien Velikonja, ki je za belo-modre igral pet sezon, je ob slovesu od domačega okolja povedal: "Najprej bi se rad zahvalil ND Gorica za vse, kar sem se tukaj naučil in tukaj doživel. To bo vedno moj domači klub. Posebna hvala vsem, s katerimi sem sodeloval, soigralcem in navijačem, ki so mi stali ob strani v dobrem in slabem. Na klub imam zelo lepe spomine, zmage ekipe in goli pa so nagrada za ves trud, ki sem ga vložil v igranje za Gorico. Posebno sem vesel, ker smo s soigralci postali dobri prijatelji."

David Bunderla ni več član Maribora, 23-letni napadalec se po sklenitvi dogovora seli na Obalo. Nogometno pot bo nadaljeval v Kopru.
David je za vijoličaste odigral 51 uradnih tekem in dosegel 5 zadetkov.

Gorica in Maribor sta v skupni izjavi za javnost sporočila, da sta dosegla sporazum, po katerem bo Velikonja prestopil v Maribor, Vito Plut, dosedanji igralec Maribora, pa se bo preselil h Goričanom. Oba kluba menita, da bo mladima igralcema sprememba okolja koristila in da bosta v novih klubih dokončno razvila svoj velik nogometni potencial.

Plut, 22-letni napadalec iz Semiča, je z Gorico podpisal štiriinpolletno pogodbo. Velikonja, eden najboljših napadalcev prve nogometne lige, je podpisal pogodbo do leta 2013. Po neuradnih podatkih naj bi Mariborčani zanj odšteli okrog sto tisoč evrov, prav tako naj bi jim pripadal delež od prestopa izvrstnega napadalca v tujino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.