Šport > Nogomet
31 ogledov

Potrpljenje, Štajerci!

Darko Milanič Gregor Katič
Maribor v torek začenja evropsko pot, ko ga v drugem kolu kvalifikacij za Ligo prvakov čaka luksemburški Dudelange. Strateg Darko Milanič opozarja, da podcenjevanje ne pride v poštev.

Uvod v sezono se s superpokalnim porazom proti Domžalam ni začel po vijoličastih načrtih, zato se bodo nogometaši Maribora morali oddolžiti Ljudskemu vrtu. V luksemburškem F91 Dudelangu imajo v torek nasprotnika po meri, a pot skozi drugo kolo kvalifikacij za Ligo prvakov ne bo lahka.

Ponoviti drugi polčas

"Bil bi zelo zadovoljen, če bi bilo 5:0 za nas, vendar ko sva skupaj s sodelavcem gledala nasprotnika, sva se zavedla, da potrebujemo veliko potrpljenja, tudi s tribun, kajti nasprotnik ni popolnoma amaterska ekipa. Delujejo solidno in podcenjevanje ne pride v poštev," je mirovno pogodbo štajerski publiki pred tekmo poslal domači strateg Darko Milanič. Za vodilo svojim fantom je Primorec postavil drugi polčas petkove tekme z Domžalami, ko so vijoličasti vršili hud pritisk v lovu za izenačenjem, ki se je po mnenju športnega direktorja kluba Zlatka Zahoviča ustavil s pomočjo sodnikov. "Če je to napoved vsega, kar se bo dogajalo v nadaljevanju sezone, slovenski nogomet ni na pravi poti. Naj se odloča na igrišču, ne v zakulisju. Sporočila so jasna. Pripravlja se prostor za odpiranje poti proti vrhu Olimpiji …" so zapisali v uradni izjavi na klubski spletni strani, s čimer so malce zasenčili začetek lova za evropsko pomladjo. "Slovenski NK Maribor je povsem drugačen kaliber od Sante Colome," je že pred tekmo prvega kola razmišljal trener Dudelanga Dan Theis. Samozavesti Luksemburžanom kljub vsemu ne manjka, čeprav so se v drugo kolo kvalifikacij uvrstili šele drugič v osmih poskusih, Domžale pa so jih na isti stopnički pred tremi leti ugnale dvakrat (0:1 in 2:0).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.