Šport > Nogomet
16 ogledov

Pozabili na naftni madež

Maribor Viole navijači Gregor Katič
Prišel je dan za prvi domač nastop slovenskega kluba v drugorazredni evropski klubski konkurenci, odkar ta nosi naziv Evropska liga. Mariborčani bodo danes ob 20.45 gostili Birmingham.

"Mi se ne obremenjujejo z njimi. Igrajo sicer klasično angleško 4-4-2. A mi te tekme ne moremo igrati slabo, vsak hoče igrati v Evropi. Obrnil se bo nov list. Jutri je nova tekma, lahko veliko naredimo in popravimo," pred nocojšnjim obračunom proti Birminghamu pravi igralec Maribora Mitja Viler. Vijoličasti bodo tekmo drugega kola Evropske lige v Ljudskem vrtu začeli ob 19. uri.

Tudi Ibraimi in Mezga

Stanje v ekipi se je izboljšalo, saj sta na zadnjih treningih z moštvom vadila tudi Dejan Mezga in Agim Ibraimi. "Marko Pridigar je poškodovan, Aleksander Rajčevič kaznovan zaradi rdečega kartona. Drugi fantje so v zadnjih dneh trenirali, v torek popoldne in včeraj so vsi opravili nogometni trening. Vprašanje je samo, kdo je optimalno pripravljen. Jasno je, da bodo fantje, ki bodo stopili na igrišče, morali nastopiti izredno," je včeraj razkril trener Darko Milanič.

"Pokalo bo"

Ekipa je pred pomembno tekmo z angleškim drugoligašem že včeraj odšla v karanteno na Ptuj. Trener Milanič je o nasprotniku povedal naslednje: "Nasproti nam bo stalo moštvo, ki ima hiter prehod iz napada v obrambo. V fazi napada niso tako raznovrstni kot Belgijci. Bo pa veliko ponavljanj, veliko dvobojev. Sodnik je Norvežan, ki ne bo piskal vsake malenkosti. Zanesljivo bo pokalo, naša naloga pa je, da hitro reagiramo in zelo hitro razmišljamo." Sodniška četverica prihaja iz Norveške, glavni delilec pravice pa bo 33-letni učitelj Tom Harald Hagen, ki je mednarodni sodnik postal predlani.

Iz angleškega tabora

Birminghamove igralce bo v Ljudskem vrtu po zadnjih podatkih spodbujalo okoli 800 navijačev. Trener Chris Hughton se je tik pred odhodom odločil doma pustiti dva igralca, ki običajno začneta prvenstvene tekme. "Curtis Davies in Stephen Carr nam v Mariboru žal ne bosta mogla pomagati. Prvi je dobil udarec v nogo, drugega pa boli koleno," je obelodanil Hugton, ki bo Carra desno zadaj najverjetneje nadomestil z ameriškim reprezentantom Jonathanom Spectorjem, Daviesa pa bo na sredini obrambe menjal Pablo Ibanez. V prvi enajsterici Birminghama naj bi po navajanju uradne spletne strani nastopil tudi srbski velikan Nikola Žigić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.