Šport > Nogomet
50 ogledov

Pozdrav Ronalda in Messija posnela tudi TV-kamera

Messi Ronaldo Barcelona Real Madrid finale španski pokal pozdrav Youtube
Na spletu se je končno pojavil še videoposnetek "zgodovinskega" rokovanja in objema po mnenju številnih najboljših nogometašev na svetu Cristiana Ronalda in Lionela Messija.

Večna tekmeca sta za nekaj sekund pozabila na medijsko podkrepljeno rivalstvo in si po finalni tekmi španskega pokala segla v roki. To je bila podoba, ki je po obračunu v Valencii med Barcelono in Real Madridom obšla svet – Cristiano Ronaldo je v civilni opravi slavil na zelenici Mestalle, a se ustavil tudi pri Lionelu Messiju, mu segel v roko, ga objel in potrepljal po glavi, tudi Argentinec pa mu v trepljanju ni ostal dolžan.

Tudi brez enega od dveh zvezdnikov so lahko gledalci v Valencii uživali v izjemnem El Clásicu, kjer je ekipa aktualnega lastnika zlate žoge, ki jo je iz rok Messija po štirih letih iztrgal na januarski prireditvi v Zürichu, slavila z izjemnim golom Garetha Bala. Valižan je odločil svoj prvi pokalni finale v karieri, medtem ko je Ronaldo po pozdravu z Messijem za So Foot Junior spregovoril o sanjah o zmagi na svetovnem prvenstvu, ki ga Bale z Walesom morda nikoli ne bo videl.

Razlika v stanovitnosti

"To bi okronalo izjemno kariero," je za francosko revijo dejal Ronaldo, trikratni zmagovalec angleške Premier League z Manchester Unitedom, s katerim je tudi osvojil pokal FA (2004) in Ligo prvakov (2008). V Madridu se je od leta 20009 zaenkrat veselil le enega državnega in dveh pokalnih naslovov. Najbližje uspehu pri reprezentanci je bil pred nekaj manj kot desetimi leti, ko je Portugalsko na domačem Euru 2004 v finalu šokirala Grčija (0:1), tokrat pa je "navigatorje" na mundial popeljal z izjemnimi štirimi goli v dodatnih kvalifikacijah proti Švedski.

"Vem, da bo težko, toda vse je mogoče z delom," je nadaljeval Ronaldo. "Vedno sem opazoval igralce, ki so kazali najboljše predstave, zvezde pri delu. Igral sem z nogometaši z izjemnim talentom, težko pa je reči, ali so bili boljši od mene; padli so pri stanovitnosti. Veliko igralcev je dobrih pet, deset ali petnajst tekem, toda dobro moraš igrati na 60 tekmah v sezoni."

Kot oče bolj hladnokrven in potrpežljiv

Njegov nekdanji trener Sir Alex Ferguson je nekoč famozno izjavil, da je moral Ronalda kdaj tudi "vleči z igrišča", Portugalec pa se je s trdim delom pod nadzorom upokojenega Škota iz podivjanega talenta, naklonjenega hitrim padcem in neštetim preigravanjem, spremenil v dvakratnega osvajalca zlate žoge.

"Moraš dobro spati, dobro počivati, dobro jesti," je svoje skrivnosti še razkril Ronaldo. "Razlika med dobrim in najboljšim igralcem na svetu je lahko v teh podrobnostih. Jaz vedno želim zadeti, zmagati, biti najboljši. Nikoli se ne bom spremenil. Pritiskam sam nase. Če tega ne bi počel, ne bi bil tako dober igralec. Storil sem veliko napak, toda srečen sem, da sem jih storil, ker sem tako postal boljši – kot igralec in človek. Zdaj sem mirnejši, manj impulziven. Na igrišču sprejemam boljše odločitve. To, da sem postal oče, mi je prav tako pomagalo, da sem bolj hladnokrven in bolj potrpežljiv. Čas je opravil svoje. Navijači so o meni na začetku kariere morda imeli slabo podobo zaradi določenih gest in obnašanja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.