Šport > Nogomet
4 ogledov

Prale izziva Maroha

Bojan Prašnikar je zelo ponosen, da je sedel na klopi kluba iz Bundeslige. Žurnal24 main
Nemški nogometni klub Energie Cottbus, ki ga vodi slovenski strateg Bojan Prašnikar, bo prvoligaški status reševal proti Nürnbergu še enega Slovenca Dominica Maroha, ki pa ga muči poškodba.
 
 

Zadnje srečanje Nürnberga sem si ogledal v živo. Možnosti ocenjujem na 50:50.

Bojan Prašnikar

 
Bojan Prašnikar si je z Energie Cottbusom z visoko zmago s 3:0 nad Bayerjem iz Leverkusna v zadnjem krogu nemškega nogometnega prvenstva zagotovil končno 16. mesto, ki ponuja zadnjo možnost za obstoj med nemško klubsko elito. Zadnjega predstavnika za prihodnjo sezono v Bundesligi bo določil dvoboj med ekipo slovenskega stratega in tretjeuvrščenim moštvom v drugi ligi Nürnbergom .

"V predzadnjem krogu so se po nesrečnem zadetku in porazu v sodnikovem podaljšku proti Borussii iz Mönchengladbacha naši načrti sesuli. Le zmaga proti Bayerju nam je odpirala možnosti za obstanek. Tekmo proti moštvu iz Leverkusna smo začeli v smislu biti ali ne biti. Vse se je izteklo po naših željah, saj nam je šel na roko še rezultat tekme v Bielefeldu. Zdaj je na nas, da v dveh tekmah pokažemo, ali bomo dosegli vrhunski rezultat ali pa bomo sezono končali tako, kot so nam vsi napovedovali, torej v drugi ligi," je za zurnal24.si mnenje podal Prašnikar, ki se po šoku in porazu z 0:1 v predzadnjem krogu pred domačimi gledalci proti neposrednemu tekmecu za obstanek Borrussii iz Mönchengladbacha ni predal. "Imel sem težko nalogo. Igralce je bilo treba spet motivirati in jih prepričati, da še ni vse izgubljeno. To nam je uspelo. Sam sem bil vseskozi prepričan, da imamo možnosti. Proti Bayerju smo prikazali odlično igro in zasluženo visoko zmagali," je dejal nekdanji slovenski selektor, ki si že drugo leto kruh služi v Nemčiji.

Za Praleta sezona v Nemčiji še ni končana. © Action Images

 
Nogometaše Cottbusa zdaj čakata dve kvalifikacijski tekmi proti po Prašnikarjevem mnenju enakovrednemu Nürnbergu: "Zadnje srečanje Nürnberga sem si ogledal v živo. Možnosti ocenjujem na 50:50. Prvo tekmo igramo doma, vendar pa bo odločitev skoraj zagotovo padla na povratni tekmi." Prašnikar bo v kvalifikacije za obstanek startal z oslabljenim moštvom: "Že dalj časa imamo težave s poškodovanimi igralci. V napadu nam manjkata dva ključna igralca. Na drugi strani igramo z rezervnim napadom, ki je dal na zadnji tekmi tri gole in si ustvaril še kar nekaj zrelih priložnosti. Pozitivno gledamo na tekmi za obstanek. Morala je visoka, še posebno po zadnji zmagi." Prašnikarja s Cottbusom, s katerim je v pravkar končani sezoni v 34 kolih zbral 30 točk, pogodba veže še za eno leto, a lahko izpad v drugo ligo spremeni načrte stratega iz Šmartnega ob Paki: "Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, je po koncu vsake sezone treba podati analizo. Pogodbo imam še za eno leto. Verjetno bo treba v primeru izpada nekatere zadeve prevetriti ."

 

Dodatne kvalifikacije

Prva tekma bo v četrtek v Cottbusu, povratna pa v nedeljo v Nürnbergu.

V primeru uspeha pa se v klubu ne obetajo drastične spremembe: "Klub je v stanju, v katerem ni velikih denarnih rezerv. Deluje v okviru svojih zmožnosti. Boj za obstanek je maksimum, ki si ga klub lahko privošči. Dodatne kvalifikacije so za nas uspeh," pravi Prašnikar, ki ni želel izdati, kakšna denarna nagrada ga čaka v primeru uspeha proti Nürnbergu. "Te stvari so konkretno definirane že dolgo časa. O številkah ne bom govoril," zaključuje Prale.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.