Šport > Nogomet
19 ogledov

Prale: Prepričala me je vizija Ačimovića

Bojan Prašnikar je zgolj eden od štirih tujih trenerjev v Bundesligi. Žurnal24 main
Bojan Prašnikar se je pred svojim tretjim mandatom na klopi Olimpije predstavil na novinarski konferenci. "Prišel sem v trenerska leta, ko ne mislim delati zadeve brezzveze. Imam določen cilj in vidim neki smisel," je med drugim dejal izkušeni 58-letni strokovnjak.

Nekdanji slovenski nogometni selektor Bojan Prašnikar je tretjič postal trener Olimpije. Ljubljanska zasedba je pod njegovim vodstvom dvakrat slavila v državnem prvenstvu, v torek pa je podpisal pogodbo za leto in pol. Na trenerskem mestu je zamenjal Dušana Kosiča.

"Prišel sem v trenerska leta, ko ne mislim delati zadeve brezzveze. Imam določen cilj in vidim neki smisel. Razmišljanje in vizija Milenka Ačimovića sta me prepričala, da gremo na skupno pot, a zadeva ni enostavna. V naslednjem obdobju bomo vsako zadevo temeljito preučili in poskušali poiskati optimalne rešitve na vseh klubskih področjih. Maribor si je po jesenskem delu priigral veliko prednost, v vsakem primeru pa bomo že spomladanski del izkoristili za to, da bomo poleti videti veliko boljši," je na torkovi predstavitvi dejal 58-letni Prašnikar, ki je v svoji dolgi trenerski karieri vodil vse najboljše domače klube.

Poleg Olimpije je treniral še Maribor, Muro, Primorje in Rudar Velenje, od leta 2002 do 2004 je bil selektor slovenske reprezentance, v tujini pa je vodil ciprski AEL iz Limassola in nemški Energie iz Cottbusa. Prašnikar je peti trener Olimpije, odkar se je leta 2009 vrnila v elitno domačo ligo, pred njim so jo vodili Brane Oblak, Robert Pevnik, Safet Hadžić in Dušan Kosič.

V ljubljanskem klubu upajo, da se bodo pred spomladanskim delom sezone okrepili s tremi ali štirimi igralci. Ačimović je dejal, da bodo prvega novinca morda predstavili že v tem tednu, najbolj pa ga veseli, da so vsi kandidati izrazili željo in pripravljenost obleči zeleno-beli dres. V tem trenutku še ni znano, ali bo v klubu ostal najboljši igralec Dare Vršič, ki je zaradi "grenkih izkušenj" že zavrnil dve ponudbi tujih klubov, v Ljubljani pa se počuti odlično.

Ačimović je na novinarski konferenci tudi pojasnil, zakaj so se odločili za zamenjavo trenerja. "Kosiča so 'odnesli' rezultati, to je edini razlog za njegov odhod. Naredil je ogromno in menim, da je iz kluba odšel veliko večji, kot je prišel. Trenerji pridejo in gredo, a klub ostaja," je odstop Kosiča komentiral športni direktor Ačimović, o Prašnikarju pa je dejal: "Z Bojanom Prašnikarjem sem že sodeloval v reprezentančnih akcijah. Vem, kaj Olimpiji manjka, Prašnikar pa ji lahko ponudi dodano vrednost. Menim, da je naš klub z njegovim prihodom veliko pridobil. V tem okolju je že delal in pozna filozofijo kluba. Upam, da bomo dobro sodelovali, hkrati pa se vsi zavedamo, da je pred nami težka naloga."

Komentarjev 2
  • Grega18 19:23 13.december 2011.

    Liga Prvakov!!!

  • Gigii 19:07 13.december 2011.

    druga liga !