Šport > Nogomet
5 ogledov

Prale skočil z dna

Milivoje Novaković je v 73. minuti uspešno izvedel najstrožjo kazen in na ta nač AFP
Za slovenskimi legionarji v nemški Bundesligi je nov uspešen konec tedna. Dvema goloma Milovoja Novakovića se je z zmago pridružil še Bojan Prašnikar.
 

18 let skomin

Borussia Dortmund se je zmage na gostovanju pri Bayern Münchnu nazadnje veselila daljnega leta 1991 in svoj post podaljšala tudi v letošnji sezoni.

Bojan Prašnikar se najbrž še sedaj veseli velike domače zmage nad Hannovrom 96. "Praletu" so do zlata vrednih treh točk, ki so Energie dvignile iz mest, ki vodijo v drugo ligo, pomagala Dimitar Rangelov in Stanislav Angelov. Najprej je udaril Rangelov v prvem polčasu, v drugem pa mu je sledil še bolgarski rojak Angelov.

Največji nemški derbi med Bayernom in Borussijo Dortmund so s 3:1 dobili Bavarci. Porurce je že v drugi minuti sicer v vodstvo popeljal Paragvajec Nelson Valdez, a je Bayern kmalu izenačil prek Ze Roberta. Novo veliko zmago čete Jürgena Klinsmanna je v zadnjih minutah z dvema goloma zagotovil Miroslav Klose. Bavarci po porazu Hoffenheima za modrimi zaostajajo le še za točko, znova pa so na Allianz Areni prejeli gol, tako da ostajajo edino moštvo, ki doma mreže še ni ohranilo nedotaknjene.

Köln
je na gostovanju v Frankfurtu remiziral tretjič v tej sezoni. Dragoceno točko svojemu klubu je z dvema zadetkoma zagotovil slovenski reprezentančni napadalec Milivoje Novaković, ki je bil strelsko razpoložen v drugem polčasu. Prvič je zadel v 57. minuti, drugič pa v 73., ko je uspešno izvedel enajstmetrovko. ˇNovaˇ je zabil 12. gol v prvenstvu in je na lestvici najboljših strelcev Bundeslige trenutno na tretjem mestu. Mišo Brečko je za Köln prav tako odigral celo tekmo. Rdeči imajo po 19 odigranih tekmah na svojem računu 26 točk, trenutno so na 11. mestu Bundeslige. Vodilnemu Hoffenheimu je spodrsnilo na gostovanju pri zadnjeuvrščeni Borussii Mönchengladbach (1:1), kjer sta si nasproti stala najboljši napad (Hoffenheim) in najslabša obramba lige (Borussia (M)). Točko so si z golom Wellingtona zagotovili šele v 89. minuti. Spodrsljaja Hoffenheima nista izkoristila Hertha, ki je v petek remizirala z Arminio, ter Hamburg, ki je izgubil na gostovanju pri Karlsruheju. V 92. minuti jih je s svojim drugim zadetkom potopil Freis. Sobotni derbi, ki sta ga v Gelsenkirchnu odigrala Schalke in Werder so z minimalnim rezultatom (1:0) dobili domači.

Bundesliga, 19. kolo:

Bayern München : Borussia Dortmund 3:1 (1:1)
Ze Roberto (24), Klose (87, 90); Valdez (2)

Arminia Bielefeld : Hertha 1:1
Wichniarek (40); Voronin (13)

Schalke : Werder Bremen 1:0 (0:0)
Howedes (48)

Karlsruhe : Hamburger SV 3:2 (0:1)
Freis (49, 92), Federico (53);  Guerrero (7),  Benjamin (48)
RK: Engelhardt (Karlsruhe/82); Petrić(Hamburg/76)

Bayer (L) : Stuttgart 2:4 (0:1)
Kiessling (67), Charisteas (92); Gomez (3, 75), Hitzlsperger (51), Khedira (90)

Wolfsburg : Bochum 2:0 (1:0)
Džeko (21, 85)

Borussia (M) : Hoffenheim 1:1 (1:0)
Baumjohann (44), Wellington (89)

Eintracht : Köln 2:2 (1:0)
Russ (33), Fenin (63); Novaković (57, 74/11-m)
RK: Chris (Eintracht/73)

Energie Cottbus : Hannover 3:1 (1:0)
Rangelov (39, 69), Angelov (74);  Fahrenhorst (82)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.