Šport > Nogomet
17 ogledov

Prale zapušča Cottbus

Bojan Prašnikar zapušča Cottbus. Žurnal24 main
Bojan Prašnikar se je sporazumno razšel z nemškim klubom Cottbus. Vodil ga bo le še na nedeljski povratni tekmi kvalifikacij za prvo ligo proti Nürnbergu.

Slovenski nogometni strokovnjak Bojan Prašnikar, ki Cottbus vodi od septembra 2007, se je z vodstvom kluba dogovoril o predčasni prekinitvi pogodbe. "Analizirali smo sezono in se vprašali, ali ima smisel nadaljevati v tej postavi. Bojan je menil, da bi Energie sezono 2009/10 moral začeti z novimi močmi, in vprašal, če bi prekinili pogodbo. Mi smo to njegovo željo uresničili. Prašnikar je ekipo vodil v zelo razburkanih vodah in to zelo uspešno. Za obstanek v ligi in tudi letošnje nastope se moramo zahvaliti prav njegovemu strokovnemu znanju in izkušnjam," je dejal predsednik kluba Ulrich Lepsch in dodal, da se z morebitnimi Prašnikarjevimi nasledniki še niso pogovarjali.

Prašnikar in njegovi varovanci so na prvi tekmi kvalifikacij za obstanek v ligi visoko izgubili na domačem igrišču (0:3), a za povratno tekmo obljubljajo povsem drugačen obraz. "Vsi smo zelo razočarani po prvi tekmi. Toda želimo se posloviti z dobrim rezultatom, pa čeprav imamo velike težave s kadrom in realno majhne možnosti za uspeh," je dejal 56-letni Prašnikar, ki je v svoji trenerski karieri med drugim vodil tudi slovensko reprezentanco, Primorje, AEL Limassol, Muro, Maribor, Olimpijo, velenjski Rudar ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.