Šport > Nogomet
26 ogledov

"Prašičje" vabilo Dragonsov na derbi

Omenjena fotografija na spletni strani Green Dragons. (Foto: green-dragons.com) Žurnal24 main
Pred sobotnim derbijem med Olimpijo in Mariborom so za kar nekaj razburjenja poskrbeli ljubljanski navijači Green Dragons. Ti so na svoji spletni strani grb Maribora "prilepili" na čelo prašičje glave.
Osvežite si spomin na prvi derbi letošnje sezone v Stožicah. Vroče je bilo tudi v zakulisju, nikar pa ne spreglejte obsežne galerije.

Ljubljanska navijaška skupina Green Dragons je v stopnji visoke pripravljenosti za sobotni derbi med Olimpijo Ljubljano in Mariborom. Pred zadnjim derbijem sezone v Stožicah so se privrženci zmajev odločili za provokativno fotografijo, s katero na svoji spletni strani vabijo navijače zeleno-belih. Poteze se ne bi sramoval niti pokojni mafijski šef Don Corleone, ki je v posteljah svojih bodočih žrtev rad puščal konjske glave. Obiskovalce na green-dragons.com tako pričaka slika okrvavljene prašičje glave, ki jo krasi grb Maribora. Zdi se, da je to ponudba, ki je ni moč zavrniti ...

Na naslov športne redakcije smo že dobili prve odzive na omenjeno fotografijo. Ogorčen bralec iz Maribora je zapisal: "Čeprav prihajam iz Maribora in mi je nogomet zelo pri srcu, bi rad izrazil nezadovoljstvo in nespoštovanje nasprotnega navijaškega obnašanja ter obenem zelo žaljive poteze s strani navijaške skupine GREEN DRAGONS! Res je večletno rivalstvo že skorajda tradicija, ampak, z vsem spoštovanjem, to ne sodi v slovenski nogomet, kaj šele v preostale vsakodnevne objave!"

Po prvem derbiju na novem ljubljanskem stadionu, ki so ga z golom Roberta Berića dobili Štajerci (1:0), se je sicer bolj kot o nogometu govorilo o navijačih, saj so mariborske Viole po koncu tekme krenile na rušilni pohod, ki je vključeval lomljenje stolov in okrog 20 tisoč evrov škode. Kaj so se vse vpletene strani naučile po nesrečni septembrski tekmi, pa bomo izvedeli kmalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.