Šport > Nogomet
12 ogledov

Prašnikar: 'Ekipa išče srečo v igri'

Bojan Prašnikar bo še eno leto sedel na klopi Rudarja. (Foto: EPA)
1/19
EPA
Izkušeni nogometni strokovnjak in trikratni slovenski selektor Bojan Prašnikar je nedvomno pravi naslov za komentarje po tekmah, kakršno so odigrali slavaški in slovenski nogometaši.

V nogometno evforičnem nedeljskem dopoldnevu smo zavrteli številko Bojana Prašnikarja, trikratnega selektorja slovenske nogometne reprezentance, ki je seveda spremljal srečanje med Slovaško in Slovenijo. "Ne le da je rezultat fantastičen, tudi predstava je bila zelo solidna. V pravih trenutkih se je ekipa odzvala na pravi način. Videli smo dva lepa zadetka in izjemno zanesljivost v fazi branjenja. Nadzorovali smo igro,“ pravi Prale

Kaj so po vašem mnenju ključne odlike čete Matjaža Keka?
Ta ekipa je postala zelo homogena. Naloge so dobro razdeljene, vsak maksimalno opravlja svoj del, zato moštvo deluje kot zanesljiva celota. Hkrati je ekipa tudi izjemno motivirana in išče srečo v igri.

Trdno verjamete v uvrstitev na svetovno prvenstvo?

S to zmago so vsa vrata odprta. O zmagi v San Marinu sploh ne dvomim. Gotovo se je veliko boljše na SP uvrstiti neposredno. Glede tega pa nismo več odvisni le od sebe. V dodatnih kvalifikacijah je zadeva zelo odprta, vedno so možnosti 50:50.

Matjaž Kek je bil v sezonah 1999/00 in 2001/02 vaš pomočnik pri Mariboru.
Jaz mu za zadnje predstave lahko le čestitam. Ta pot ni bila lahka, potrebnega je veliko boja in izmenjave mnenj. Delo z ekipo ni tako enostavno, saj praktično vse moštvo igra v tujini. S tega vidika še bolj cenim njegov uspeh. Na drugi strani z leti prihajajo izkušnje, pomembne odločitve. Gotovo je napravil ogromen korak naprej.

Je že pred desetletjem kazal potencial, da bo odličen trener?
Že tedaj so razmišljanja potekala v to smeer, tudi zaradi tega je padla odločitev, da je takoj po igralski karieri postal pomočnik trenerja. Zadeva se samo nadgrajuje.

Je bolje biti samo selektor ali selektor in klubski trener, da se ohranja "kondicija“ v vodenju tekem?
Skupaj ti dve funkciji sploh ne gresta. Obe sta izjemno zahtevni. Ampak izkušnje iz trenerstva v klubih ti lahko izjemno koristijo oziroma brez njih praktično ni mogoče. Ko pridejo hudi časi, ti ravno te izkušnje pomagajo iz težav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.