Šport > Nogomet
12 ogledov

Prašnikar naj vloži v nogomet

Bo Bojan Prašnikar izpolnil zahteve Mitje Lomovška? Žurnal24 main
V redakcijo smo prejeli pismo samostojnega novinarja Mitje Lomovška, ki je dobil pravnomočno sodbo proti Bojanu Prašnikarju, od katerega zahteva, naj vloži dobrih 10 tisoč evrov v slovenski nogomet.
Mitja Lomovšek je bivšemu slovenskemu selektorju Bojanu Prašnikarju pismo posredoval preko njegovega odvetnika Stanislava Rozensteina, celotno pismo pa si lahko preberete v naslednjih vrsticah. Za komentar smo poprosili tudi bivšega selektorja, ki pa pisma Lomovška še ni dobil in o njegovih zahtevah ne ve ničesar.

Pismo Mitje Lomovška Bojanu Prašnikarju:

Spoštovani g. Rozenstein,

Glede na to, da je postala zadeva K 142/2004 oziroma K 302/2008, ko je nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance g. Bojan Prašnikar v celoti izgubil tožbo proti meni zaradi domnevne kršitve časti in dobrega imena, pravnomočna, Vas pozivam, da svojega klienta obvestite o naslednjem:

 

Bojan ne ve nič

Bojana Prašnikarja smo poklicali, da bi izvedeli njegovo mnenje o vsej zadevi, a nam je odvrnil, da pisma ni dobil in da nima pojma, za kaj gre.

1) G. Prašnikarju sem na prvem naroku na sodišču 11. 1. 2007 javno v duhu poravnave predlagal (kar so objavili tudi mnogi mediji) da naj takoj brez posledic zanj odstopi od nesmiselne odškodninske in kazenske tožbe proti meni, ker sem pisal samo resnico in bo to tožbo zaradi članka "Bojan Prašnikar vzel podkupnino", objavljenega v Slovenskih novicah 3. 1. 2004, zanesljivo izgubil. Povedal sem mu tudi, da vkolikor bo vztrajal na tožbi proti meni, da bom po njegovi izgubljeni tožbi prisiljen terjati od njega enak denar, kot ga je on zahteval od mene. Tožbo je g. Prašnikar pravnomočno izgubil, o čemer je pred meseci poročal tudi eden največjih evropskih časopisov, nemški Bild.

2) G. Prašnikar je od vložitve tožbe 24. 4. 2004 stalno zahteval od mene osebno kot novinarja spremljevalca dogodkov in ne na primer od avtorja izrečenih trditev o jemanju podkupnine ali založnika, podjetja Delo, d. d. 2,5 milijona tolarjev ali 10.423 evrov, prav tako je tudi od sodišča zahteval naj me zaradi zapisanega v članku za šest mesecev pošlje v zapor. Več različnih sodišč nekdanjemu selektorju slovenske nogometne reprezentance v ničemer ni ugodilo.

3) Zadnjih pet let sem trpel duševne bolečine zaradi strahu da bom moral plačati 10.423 evrov in da bom končal v zaporu, omenjanje Prašnikarjeve tožbe v medijih je predstavljalo hud neupravičen napad na mojo čast in dobro ime. Pri meni in mojih družinskih članih. Popolnoma nepotrebno sem kar osemkrat moral priti na sodišče, dokler nisem dokončno porazil g. Prašnikarja. Iz športa in sodne prakse je znano, da se mora vsak takšen poraz plačati.

4) Čeprav bi lahko sodno zahteval da naj mi g. Prašnikar, potem ko je izgubil proces proti meni, izplača tisto, kar je zahteval od mene (in mi tako vsaj deloma povrne škodo za povzročene mi duševne bolečine ter za neuspešen napad na mojo čast in dobro ime), ga pozivam naj namesto, da bi plačal meni, nakaže:

- 5.200 evrov na račun NK Maribor (ki bo smel biti porabljen samo za mlajše selekcije tega kluba, kar bom osebno preverjal pri članu ali članici upravnega odbora NK Maribor)

TRR NK Maribor je: 0451 5000 0680 672 (s pripisom: Prašnikar daje za mlade nogometaše)

- 5.200 evrov na račun humanitarne organizacije Rdeča žoga, ki jo je ustanovil NK Interblock

TRR društva Rdeča žoga je: 33000-0003022511 (s pripisom: Prašnikar za pomoči potrebnim)

Oba zneska pričakujem na omenjenih računih do 30. septembra 2009. Prepričan sem, da se g. Prašnikar vendarle zaveda da bi z nakazilom tega denarja dokazal, da je pač podpornik napredka slovenskega nogometa in humanist.

Vkolikor g. Prašnikar do 30. 9. 2009 ne bi nakazal denarja, potem bom terjal ta denar od njega, pri čemer mu bodo nedvomno povzročeni dodatni stroški. In pri čemer bo denar seveda šel na moj račun.

G. Prašnikar lahko izbira: ali mladim v NK Maribor in pomoči potrebnim ali pa meni.

Lep pozdrav Vam in nekdanjemu slovenskemu selektorju

M. Lomovšek
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.