Šport > Nogomet
11 ogledov

Prašnikar novi trener Olimpije

Bojan Prašnikar Prasnikar Boštjan Tacol
Bojan Prašnikar bo še tretjič sedel na klop ljubljanske Olimpije, potem ko so se zmaji sporazumno razšli z dosedanjim strategom Dušanom Kosičem. "Moje ambicije so, da smo boljši, kot smo bili do zdaj," je ob podpisu pogodbe dejal Prale.

Nogometni klub Olimpija Ljubljana je v ponedeljek sporazumno prekinil pogodbo s trenerjem Dušanom Kosičem, ki je že dobil naslednika. Na klop se vrača stari znanec in tudi nekdanji igralec zeleno-belih Bojan Prašnikar, ki je s klubom podpisal pogodbo za leto in pol in bo tako še tretjič v karieri sedel na trenerski stolček pri zmajih.

Prašnikar je po lovorikah najuspešnejši trener Olimpije v njeni zgodovini, saj je z njo v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja dvakrat osvojil naslov državnega prvaka, je pa tudi edini slovenski trener, ki je delal v Bundesligi, med letoma 2007 in 2009 je sedel na klopi Energie Cottbusa.

"Po nizu mladih trenerjev sem se odločil za spremembo in na klop prihaja izkušen strokovnjak. Bojana Prašnikarja, tako kot Dareta Vršiča, poznam iz reprezentančnih akcij, z njim sem že sodeloval. Zagovarja red, disciplino in trdo delo in tudi razume filozofijo kluba, ki ima vedno najvišje cilje in ne sprejema nič drugega kot le najboljše," je ob imenovanju novega trenerja povedal športni direktor Milenko Ačimović.

Prašnikar je v prvi izjavi poudaril ambicije po napredku: "Dogovorili smo se zelo hitro. Tretjič sem postal trener Olimpije, vedno sem govoril, da se nečesa lotim le, če v tem vidim smisel. Moje ambicije so, da smo boljši, kot smo bili do zdaj."

Olimpija: Dušan je legenda kluba

Na spletni strani ljubljanskega prvoligaša so že zapisali, da se Kosiču zahvaljujejo za vestno in zavzeto delo, ob tem pa so mu hvaležni za vse, kar je dosegel v tem času: "Dušan je legenda kluba in še naprej ostaja del Olimpijine družine."

Komentarjev 1
  • Gigii 20:03 12.december 2011.

    hahahahahahahahah !DRUUGAA LIGA !