Šport > Nogomet
10 ogledov

Prašnikar: Še vedno imamo rezerve

Bojan Prašnikar Prasnikar Boštjan Tacol
Bojan Prašnikar je svoj tretji mandat na klopi Olimpije začel z visoko gostujočo zmago na vedno neugodnem gostovanju v Lendavi. Nekdanji slovenski selektor pa še vedno ni povsem zadovoljen.

"Pred vsako prvo tekmo nisi prepričan, v kakšnem stanju si. No, nalogo smo opravili dobro oziroma speljali celo boljše, kot smo načrtovali," je za spletno stran Olimpije dejal Bojan Prašnikar, ki se odlično zaveda, da nikoli ni tako dobro, da ne bi bilo lahko še boljše: "Zelo hitro smo si ustvarili prednost v igri, tudi z zadetkom, vse to pa je odprlo in sprostilo našo igro. Bili smo zelo ofenzivno usmerjeni, na koncu tudi učinkoviti, a rezerve seveda obstajajo. Tudi tokrat smo imeli možnosti, da bi še marsikaj storili bolje, za prvič pa lahko rečemo, da je bilo zadovoljivo. Tudi kar se obrambe tiče, nas čaka še precej analiziranja, tu imamo še veliko za doreči."

Prvi igralec tekme pod lendavskimi vinogradi je bil seveda Dejan Djermanović, ki je zablestel s hat trickom. Prale pa je bil zadovoljen tudi z igro novega kapetana Dareta Vršiča in še enega novinca med zmaji, Nikole Nikezića: "Tudi v pripravljalnem obdobju je prihajal  v priložnosti, kar je ključno. Čakali smo le na realizacijo, ki je prišla v pravem trenutku. Tudi v prijateljskih tekmah smo vztrajali pri načinu igre, ki mu zelo odgovarja. Veseli me, da so svoje deleže dali vsi trije ključni igralci 'spredaj', torej tudi Nikezić in Vršič."

Olimpija je po neodločenem izidu HiT Gorice proti Celju (1:1) skočila na drugo mesto, kjer ima za vodilnim Mariborom še vedno visokih 12 točk zaostanka. "Naš cilj je, da smo po 15 krogih spomladanskega dela na drugem mestu, vsaka prednost pa je seveda dobra osnova za naslednjo tekmo. S tem smo še bolj usmerjeni v to, kar hočemo, izgine pa tudi nekaj strahu in napetosti pri igralcih," je še pristavil Bojan Prašnikar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.