Šport > Nogomet
1 ogledov

Prašnikar ukrotil volkove

prasnikar_bojan1AFP_ins
1/24
Žurnal24 main
Vodilni Wolfsburg je danes zapravil veliko priložnost, da bi se na vrhu Bundeslige oddaljil od najbližjih zasledovalcev. Čestitke iz Münchna, Hamburga in Berlina bodo letele na naslov Bojana Prašnikarja.
 

Preberite še:

Bundesliga, 28. kolo

"Prale" se je tudi letos znašel v krčevitem boju za obstanek v elitni nemški ligi, tokrat pa mu je uspel nov velik met, saj je v Cottbusu padel vodilni Wolfsburg (2:0). Dimitar Rangelov in Ervin Skela sta v zadnji četrtini tekme poskrbela za to, da se je Energie po dolgem času poslovil od mest, ki vodijo v nižji rang tekmovanja. Še večje pohvale si Prašnikar zasluži zato, ker je eden redkih trenerjev, ki proti "ubijalskemu" trojcu zelenih Zvjezdan Misimović - Edin Džeko - Grafite, ki so tudi tokrat odigrali celotno srečanje, ni dobil gola. Spodrsljaj volkov je najbolj izkoristila Hertha, ki po zmagi v Hoffenheimu (1:0) na drugem mestu zaostaja za dve točki.

Varovanci Jürgena Klinsmanna so prikazali še eno v nizu slabih predstav in gostom iz Gelsenkirchna omogočili, da so prvič po 16. oktobru 2004 iz bavarske prestolnice odnesli vse tri točke. Domači so doživeli hud udarec v boju za naslov nemškega prvaka, s petkovo zmago nad Hoffenheimom (1:0) jih je na drugem mestu prehitela berlinska Hertha. Dvoboj na Allianz Areni je z golom v 21. minuti odločil mlajši od bratov Altintop, Halil, ki je zadel z glavo po Panderjevi podaji iz kota. Obramba Bavarcev je spet delovala povsem zmedeno, edina prava nevarnost za gostujoča vrata pa je bil prvi zvezdnik domačih Franck Ribery. Schalke je v medsebojnih dvobojih z Bayernom slavil prvič po sedmih tekmah.

Milivoje Novaković je na svoj strelski račun v letošnji sezoni Bundeslige dodal že 15. zadetek, ki pa je bil dovolj le za minimalen poraz "kozličkov" na gostovanju pri Hannovru. Novagol je zadel na začetku drugega polčasa, potem ko je domače z dvema goloma v prvem polčasu v vodstvo popeljal Andreasen

Bundesliga, 29. kolo:

Hoffenheim : Hertha 0:1 (0:1)
Ebert (40)

Bayern (M) : Schalke 0:1 (0:1)
Halil Altintop (21)
RK: Ribery (Bayern/76); Jones (Schalke/70)

Borussia (D)
: Hamburger SV 2:0 (1:0)
Kehl (32), Frei (90)

Stuttgart : Eintracht 2:0 (1:0)
Cacau (33), Gomez (48)

Bayer (L) : Karlsruhe 0:1 (0:0)
Langkamp (70)

Werder : Bochum 3:2 (0:2)
Almeida (54), Naldo (70), Diego (79); Šestak (16, 44)

Hannover : Köln 2:1 (2:0)
Andreasen (19, 32); Novaković (47)
Milivoje Novaković in Mišo Brečko (oba Köln) sta igrala celo tekmo.

Energie Cottbus : Wolfsburg 2:0 (0:0)
Rangelov (72), Skela (87)

Borussia (M) - Arminia 1:1 (1:1)
Matmour (14); Tesche (32)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.