Šport > Nogomet
22 ogledov

Pravi razlog, zakaj Ramos ni smel oditi

florentino perez EPA
Florentino Pérez ni mogel pristati na prodajo Sergia Ramosa, saj se je bal odziva navijačev, ki bi ga lahko stal predsedniškega stolčka.

Na dan prihajajo nove podrobnosti neuspešnega poskusa Manchester United, da bi v prodajo Davida de Gee vključil dolgoletnega branilca Reala Sergia Ramosa.
Predsednik španskega velikana Florentino Pérez je bil po nedostojnem slovesu od legendarnega Ikerja Casillasa deležen žvižgov navijačev Real Madrida, zato se je bal popotresnega sunka, ki bi ga na Santiago Bernabéuu sprožila prodaja španskega branilca.

Angleški mediji poročajo, da Pérezu ni preostalo drugega, kot da Ramosa za vsako ceno zadrži v Madridu in se tako izogne dodatni zaostritvi odnosov z navijači.

Ramos je pred tedni razburkal nogometno javnost, ko je izjavil, da si želi zapustiti Real. Njegova odločitev naj bi bila posredno povezana z odhodom Carla Ancelottija in neprimernim odnosom kluba do Casillasa, v ozadju pa so se skrivali tudi finančni razlogi, saj si je Ramos želel višje plače od šestih milijonov, kolikor jih je prejemal v Madridu.

Pérez je nastalo škodo, potem ko je novica o nezadovoljstvu nogometaša obkrožila svet, saniral tako, da je njegovo ceno zvišal na 90 milijonov evrov in odvrnil interes Manchester Uniteda. Predsednik je nato z Realom odpotoval na pripravljalno turnejo na Kitajsko, kjer se je sestal z Ramosom in njegovim agentom.
Sprti strani naj bi se na večerji dogovorili za zvišanje plače s šest na devet milijonov evrov, Ramos pa naj bi pristal na to, da bo podpisal novo petletno pogodbo, ki ga bo v klubu zadržala do leta 2020. Srečanje, ki je po navedbah Reala minilo v prijateljskem duhu, pa ni bilo tako nedolžno, je poročal The Guardian. Pérez naj bi nogometašu zatrdil, da ga ne bo prodal pod nobenim pogojem, razen če bo kupec pripravljen plačati odkupno klavzulo v višini 200 milijonov evrov.

Kmalu zatem je španska Marca poročala, da sta se Real in Ramos dogovorila za podaljšanje pogodbe, čemur oporekajo v taboru branilca. Ramosev ''štab'' je razočaran nad poročanjem španskih medijev, ki s svojimi navedbami vršijo dodaten pritisk na nogometaša, da ostane v Madridu.

Ramosova uradna pogodba z Realom sicer poteče leta 2017.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.