Šport > Nogomet
41 ogledov

Pravih rešitev za Nafto še ni

Damir Rob je vodenje potapljajoče se lendavske barke prepustil Stanku Preradovič Žurnal24 main
Seja upravnega odbora nogometnega kluba Nafte ni ponudila pravih idej za rešitev lendavskega prvoligaša. Na klopi bo Damirja Roba nasledil Stanko Preradovič.

Torkova seja upravnega odbora slovenskega nogometnega prvoligaša Nafte se je po burnih dogodkih v vrstah lendavskega kluba zavlekla pozno v noč, pravih rešitev, ki bi nakazovale pot iz globoke krize, pa še ni. UO je sicer rešil težavo vodenja ekipe, tako da bo do konca sezone trener članov dosedanji pomočnik Damirja Roba, Stanko Preradovič.

Vprašljiv odhod v Ajdovščino
Po besedah predsednika kluba Štefana Šömna je Naftin prvi cilj, da spelje sezono do konca in se klub postavi na zdrave temelje. Šömen je izpostavil poglavitne težave, katerih rešitev bi dala osnovo za kolikor toliko normalno delovanje kluba. Negotovost se vleče in v tem trenutku nihče ne more zagotoviti, ali bo Nafta sploh odpotovala na prvenstveno srečanje v Ajdovščino, k zadnjeuvrščeni ekipi slovenske lige Primorju.

V torek je Nafta trenirala, nadaljnja usoda pa bo znana v prihodnjih dneh, saj imajo igralci svoje zahteve, do katerih se bo moralo vodstvo kluba do določenega roka jasno opredeliti. Vodstvo Nafte se je dogovorilo z vodstvom Term Lendava, da igralci kluba, ki so nameščeni v njihovih namestitvenih kapacitetah, za zdaj tam tudi ostanejo.

Ena poglavitnih nalog in težav je prav gotovo licenciranje. Zaradi znanih težav predvsem pri finančnem kriteriju je Nafta v hudih škripcih, a se bo, kot pravi predsednik Šömen, borila do konca. Klub bo izkoristil vsa pravna sredstva in poskušal rešiti, kar se rešiti da.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.