Šport > Nogomet
11 ogledov

Prazen Maksimir: Nismo Barça, a zaslužimo si več

Pivarić Jackson Martinez Dinamo Zagreb Porto Liga prvakov EPA
Evforija po drugi zaporedni uvrstitvi zagrebškega Dinama v skupinski del Lige prvakov je imela kratek rok trajanja. Modre je na torkovi tekmi s Portom namreč spodbujalo vsega 4.683 navijačev, kar je eden najslabših obiskov v zgodovini tekmovanja.

"Okej, nismo Barcelona, da bi nas na vsako tekmo prišlo gledat 50 tisoč navijačev, ampak zaslužili smo si več," je po porazu proti Portu (0:2) skrušeno dejal Duje Čop, napadalec Dinama Zagreba. Izkušeni branilec Josip Šimunić je povsem prazne maksimirske tribune pokomentiral le z eno besedo: "Žalostno!"

"Da bo to mizeren obisk, smo slutili že zaradi napol praznih ulic okoli stadiona, ampak da se bo na tribunah Maksimirja zbralo točno 4.683 navijačev ,je res presenetljivo, malce tudi škandalozno,"so ostri v hrvaškem športnem dnevniku Sportske Novosti. "Očitno je visoka cena vstopnic v kombinaciji s prepihom v žepih Zagrebčane pustila doma. Polne so bile le maksimirske lože," dodajajo.

Lucho pred tekmo izvedel za smrt očeta

To je nov udarec za "šefa" zagrebškega kluba Zdravka Mamića, ki je že dlje časa v sporu z navijaško skupino Bad Blue Boys, svoje pa je dodala tudi težka gospodarska situacija na Hrvaškem. Vstopnice so za vse tri domače tekme prodajali v paketu.

Cena za ogled treh tekem je znašala od 399 do 999 kun (od 54 do 135 evrov), kar naj bi bilo za prebivalce države, ki naj bi bila v veliki krizi, občutno preveč. Slab obisk je komentiral tudi podpredsednik hrvaške vlade Radomir Čačić, ki je navijačem poslal enostavno sporočilo: "Vsak bi lahko našel denar za ogled lige prvakov. Za začetek naj ljudje nehajo kaditi, da bodo lahko privarčevali denar za vstopnice."

Žalostno pa ni bilo le na tribunah, temveč tudi v slačilnici Portugalcev. Strelec vodilnega gola Lucho González je namreč tik pred tekmo izvedel, da je doma v Argentini preminil njegov oče. Kot pravi profesionalec, je kljub bolečini dal izjavo novinarjem: "Zelo sem žalosten. Vesel sem, da sem zabil gol, ampak zdaj takoj letim proti Argentini. Morate me razumeti."

Komentarjev 1
  • janezu1976 13:08 19.september 2012.

    povprečna plača 200 eur???