Šport > Nogomet
19 ogledov

Prebujanje velikana

ND Slovan Kodeljevo stoletnica Nogometni Klub Slovan Saša Despot
Sto let. ND Slovan se spet postavlja na noge, letos proslavlja stoletnico neprekinjenega delovanja.

"Kratkoročni cilji so povezani predvsem z mlajšimi selekcijami. Ekipo U14 želimo čim hitreje spraviti nazaj v najvišji državni rang, letos so se fantje že prebili v 1. MNZ Ljubljana, torej so le še stopničko oddaljeni od elite. Tudi kadeti in mladinci so blizu napredovanja. Vse mlajše selekcije želimo v nekaj letih videti v najvišjem rangu. Potenciala je dovolj," je dejal Miha Jošt, ki je eden izmed pedagogov, ki sestavljajo mlado, a dobro izobraženo trenersko ekipo najstarejšega še živečega slovenskega kluba.

Tu so se kalili mojstri

Na Kodeljevem se je dolgo pisala slovenska nogometna zgodovina. Marko Elsner, Grega Židan, Aleš Čeh, Aleksander Knavs, Sebastjan Cimerotič, Andraž Kirm, Milivoje Novaković, Zlatan Ljubijankić in Samir Handanović so le nekatera izmed imen, ki so vsaj del svoje nogometne izobrazbe dolžna Slovanu. Tako je milo rečeno čudno, da člane Slovana najdemo v petem rangu tekmovanja, kadetsko in mladinsko ekipo pa v tretjem.

Vse boljši odnos

Jošt je sicer poudaril, da so izboljšani pogoji za trening spremenili tudi odnos mladih nogometašev do Slovana. "Ker čutijo, da se stvari izboljšujejo in da gre za organiziran kolektiv, kamor radi prihajajo, zdaj tudi precej bolj nazorno pokažejo pripadnost klubu. Tako lahko spet vidiš fante, ki se po ljubljanskih ulicah sprehajajo v Slovanovih majicah in trenirkah." Slovan je dejaven tudi na lokalnih osnovnih šolah, vse več fantov pa vsak dan prihaja na Kodeljevo, da bi naredili prve nogometne korake.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.