Šport > Nogomet
14 ogledov

Pred derbijem: "Svet se ne bo ustavil"

Olimpija Maribor večni derbi Jović Berić Jaka Dimc
V 14. kolu Prve lige bodo vse oči uprte v Ljudski vrt, kjer se privržencem Maribora v manj kot tednu dni obetata dve tekmi visokega pomena. Pred prihodom Tottenhama v Evropski ligi vijoličasti v soboto (ob 20.00) gostijo večne rivale Olimpijo Ljubljano.

"Pred nami je tekma, ko ni potrebne dodatne motivacije oz. veliko govora o pomenu. Jasno je, da si želimo zmagati. V teh štirinajstih dneh, ko nismo imeli tekme, smo se poskušali osvežiti in ustrezno pripraviti. Vidi se po treningih, ki jih opravljamo, da nam je uspelo," je pred obračunom z Olimpijo Ljubljano povedal Mariborov strateg Darko Milanič.

"Fantje so pokazali zelo dobro formo. Tudi z reprezentančnih akcij so se vsi vrnili zdravi, razen kaznovanega Arghusa in poškodovanega Potokarja tako lahko računam na vse igralce. Pripravljeni smo, želimo si zmagati, tako bomo tudi nastopili in vse bomo naredili, da pridemo do treh točk," je dejal Primorec.

Kljub reprezentančnemu premoru kaj veliko vijoličastih igralcev ni počivalo, predvsem Agim Ibraimi pa je bil prvo ime svoje države na tekmah proti Hrvaški in Srbiji, na katerih je zabil tudi dva zadetka. Nekdanji član zeleno-belih v morda življenjski formi pričakuje tekmo v Ljudskem vrtu.

Ibraimi prvo ime premora

"Pri Ibraimiju je razumljivo, da je počutje na visoki ravni, ko zabiješ dva gola v dveh tekmah v reprezentanci. Agim bi si že danes spet želel igrati, ne rabi veliko odmora. Psihološko je v takšnem stanju, da komaj čaka tekmo. Vmes sem ga odpočil v Kranju, lahko poveže dobre zaporedne nastope," je nadaljeval Milanič.

"Ne glede na to, da občasno igra kakšen nov mladenič, je njihova ekipa znana. Igrajo v nekoliko drugačni postavitvi, treba bo najti način, kako premagati nasprotnika. A sem prepričan, da ga bomo našli. Gradimo na izrednih rezultatih v dosedanjem delu sezone, želimo uspešno nadaljevati," je še pristavil trener Maribora.

"Tudi mi smo imeli izjemno serijo, z Olimpijo in njihovimi rezultati se ne obremenjujemo. Za derbi je lepo, če so v formi. Bo zanimiva in dobra tekma. Naš namen je začeti nov pozitiven niz. Vemo, kaj nas čaka. Dobro smo izkoristili premor in komaj že čakamo tekmo. Vajeni smo tudi večjih preizkušenj. Znamo se odzvati, tako da smo pripravljeni na vse, kar bodo nameravali storiti tekmeci. Razmišljamo le o tem, kako doseči nivo naše igre," pa je svojega stratega dopolnil branilec Aleš Mejač.

Razdrh: "Imamo samozavesten kader"

Andrej Razdrh je po prihodu na klop Olimpije nanizal rekordni niz zmag novega kluba, še nikoli pa ni bil na takšni preizkušnji, kot bo ravno sobotna tekma z večnimi rivali. Tam bodo Ljubljančani igrali brez poškodovanih Nikole Nikezića in Damjana Trifkovića, medtem ko bo Boban Jović zaradi zapleta s podaljšanjem pogodbe "kazensko" izpustil derbi.

"To bo krasna tekma, kot takšno jo je treba vzeti, torej kot lep dogodek. Derbi je nekaj posebnega in se ga veselim. Nogomet se igra za gledalce, pričakujem poln stadion, Olimpijo pa bo podpiralo veliko število navijačev, kar me seveda veseli," je pred svojim prvim derbijem dejal Razdrh.

"Zadnji mesec je bil res naporen, odigrali smo ogromno tekem. Morali smo se odpočiti in smo se pripravljali na sobotni derbi. Imamo kar nekaj težav s poškodbami, odsotni so bili tudi člani reprezentance do 19 let. V vsakem primeru pa imamo samozavesten kader, ki lahko zadovolji zahteve tudi na takšnem gostovanju."

Vrhniški strateg je v ligi in pokalu nanizal kar sedem zaporednih zmag, pred tekmo v Ljudskem vrtu pa je za uradno klubsko stran zatrdil, da se ne glede na rezultat derbija "svet ne bo ustavil".

"Ne glede na to, kaj se v soboto zgodi, gre prvenstvo naprej. Svet se ne bo ustavil. Vsaka tekma na koncu prinašal tri točke. Računamo na nadaljevanje serije, prišel bo tudi trenutek, ko bomo kakšno tekmo izgubili, vendar upam, da ne v soboto. V Ljudski vrt gremo neobremenjeni. Vzdušje je sproščeno in razmišljamo pozitivno," je še zaključil Razdrh.

Komentarjev 1
  • vico 01:33 20.oktober 2012.

    sej naj bo derbi tko kot more bit... sam ta zaho je pa res ena velka p...da ga ni pa sej vem da ga ni proklet da ne recem kaj sej bi me se zbrisal komentar sam kar je ...prikaži več res je res ta gnoj neokusen