Šport > Nogomet
22 ogledov

Pred le 1.850 navijači Dinamo prvak

Danes ni bilo takole: BBB namreč stavkajo in jih ni bilo na slavje. (Foto: Saša Žurnal24 main
Štiri kole pred koncem hrvaškega nogometnega prvenstva je že znan novi/stari prvak. To je šestič zapored zagrebški Dinamo. Zaradi stavke navijaške skupine BBB se je naslova veselilo le 1.850 navijačev.
V Beogradu se je to soboto pred 25.000 navijači igral derbi med Partizanom in Crveno zvezdo. Z zadetkom Ganca, ki je na posoji iz Hoffenheima, Princa Tagoa, so zmagali branilci naslova. Partizan ima 62 točk, Zvezda pa 59. Do konca sezone je še šest tekem.

Dinamo iz Zagreba si je naslov dokončno zagotovil v 26. kolu, v katerem je doma z 1:0 premagal Osijek. Zadel je kapetan Milan Badelj. Štiri kola pred koncem ima Dinamo 13 točk prednosti pred največjim rivalom Hajdukom iz Splita, ki je v tem kolu tri dobil v Koprivnici. Za zagrebški klub, ki ga vodi Vahid Halihodžić, je to že 13. naslov hrvaškega prvaka in 17. skupno, štiri je zabeležil v nekdanji Jugoslaviji. Naslova se je veselilo 2.000 gledalcev (če štejemo še osebje na Maksimiru - prodanih vstopnic pa je bilo le 1.850), kar je posledica stavke navijaške skupine BBB, ki so nezadovoljni z vodenjem kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.